Ignasi Sayol: “La logística té sous més alts respecte a altres indústries”
El Saló Internacional de la Logística, SIL 2022, va tornar a la presencialitat després de dos anys d’absència per la pandèmia. Es van tornar a retrobar la tecnologia, la Intel·ligència Artificial, la Robòtica, l’automatització amb destacats membres del sector.
I dins el marc d’aquest escenari, la logística catalana va treure pit.
I és perquè ha estat dels sectors que millor ha funcionat en els moments més difícils per la pandèmia, mantenint activa l’economia malgrat la paràlisi.
L’expert Ignasi Sayol, president PIMEC Logística – Cluster Logistic de Catalunya, va iniciar la primera jornada del SIL amb la presentació dels estudis “Contribució de la logística a l’economia i productivitat i competitivitat de la logística”.
Allà va destacar el protagonisme que ha mantingut la logística a l’economia catalana aquests últims anys. En mostra i segons els càlculs del Clúster, el sector va registrar operacions per més de 28.000 milions d’euros que representen el 11% del PIB.
En logística els sous són més alts: Sayol
Ignasi Sayol en el marc de la presentació de l’informe del Clúster va exaltar el valor del sector, la seva importància i pes al PIB i l’alta remuneració que rep el personal de logística respecte al conjunt de l’economia en general.
Va compartir dues xifres representatives del valor del sector al mercat laboral:
D’una banda, va destacar que el valor afegit que genera cada lloc de treball del sector de la logística és d’uns 62.000 euros anuals, una xifra inferior a la de l’economia global que és de 66.969 euros.
D’altra banda, ha indicat que la despesa anual del personal assalariat logístic és de 42.719 euros, un volum superior a la mitjana de l’economia que és de 39.167 euros.
Sobre això Sayol ha conclòs que “aquest comportament en augment amb els anys, és un reflex que la logística ofereix sous més alts respecte al conjunt de l’economia”.
Projeccions per al 2022 malgrat la situació mundial
Segons Sayol i malgrat tot el que està succeint al món, les previsions del sector per a aquest 2022 són molt positives. El president de ClusterLogistic afirma que “Malgrat successos impactants com el tancament de ports de la Xina o la guerra d’Ucraïna, el sector està fent les coses bé i està disposat a continuar invertint i desenvolupar productes”.
Una mostra d’això són les dades publicades al XII Baròmetre del Cercle Logístic del SIL.
Allà s’estima que el 32% dels directors de logística i supply chain i les seves empreses invertiran entre un i cinc milions d’euros en els propers cinc anys per adaptar-se a l’economia 4.0.
El Baròmetre també indica que un 5,6% invertiran entre 5 i 10 milions. Un altre 5,6% entre 10 i 50 milions. Per part seva, un 2,4% realitzaran inversions superiors als 50 milions d’euros. I el 54,3% dels directors, més de la meitat dels enquestats, afirmen que les empreses invertiran menys d’un milió d’euros en aquest propòsit.
Alineem estratègies i sumar esforços per potenciar l’activitat industrial a les pimes | Alineamos estrategias y sumar esfuerzos para potenciar la actividad industrial en las pymes.