Delta Depot comença operacions al port de Barcelona
La signatura Delta Depot Barcelona, DDB, va iniciar a principis de juliol les seves operacions d’emmagatzematge i reparació de contenidors al dipòsit de contenidors del port de Barcelona. El seu objectiu és consolidar-se al mercat durant el primer exercici basats en les projeccions d’un fort increment en la demanda per a aquest any.
Fins i tot i malgrat la pandèmia, per DDB les perspectives són positives en el moment de valorar el comportament i les tendències de la dinàmica de l’transport marítim en l’actual conjuntura.
La situació actual, segons la companyia, juntament amb les exigències de mercat, obliga a tenir tot l’equip disponible i en òptimes condicions. Sota aquest escenari DDB afirma que cada metre quadrat disponible per desenvolupar les seves tasques resulta realment valuós.
L’operativa va començar amb una inversió de tres milions d’euros en les instal·lacions del port de Barcelona, espai destinat per a l’emmagatzematge, reparació i neteja de contenidors buits.
De fet, el projecte va començar abans de la pandèmia quan el Consell d’Administració de l’Autoritat Portuària de Barcelona el setembre de 2019, li va atorgar a DDB una concessió administrativa destinada a la construcció d’un dipòsit de contenidors marítims ubicat dins de l’recinte portuari.
Gràcies a la concessió, Delta Depot Barcelona podrà ocupar el seu nou dipòsit al port durant un termini total de 15 anys.
El nou dipòsit
Amb una parcel·la de 21.364 metres quadrats de superfície situada al Moll Prat, l’empresa ja compta amb un espai òptim per atendre els seus clients, entre els quals ja es troben diverses navilieres referents de el sector.
El nou dipòsit és una aposta per la tecnologia. Està interconnectat i informatitzat. Fins i tot DDB va impulsar la implementació de l’internet de les coses (IOT), per generar cicles operatius més eficients per a l’empresa i per a tota la cadena de producció.
Pel que fa a la maquinària, refereixen que van iniciar amb dos carretons elevadors per a contenidors de la marca Kalmar provinents de Xangai, amb capacitat d’estibar fins a set metres d’altura gràcies als pals d’estiba de contenidors buits.
Els carretons tenen motor Volvo TAD-881-VE Euro 5 i vénen dotades amb el sistema Adblue que permet reduir les emissions d’òxid de nitrogen.
Les dues noves unitats van descarregades a inicis de maig a la terminal d’APM Terminals del port de Barcelona. Venien a bord de la nau “Essen Express” de Hapag-Lloyd, que les va carregar a Xangai (Xina), on van ser construïdes.
Aquesta etapa de posada en marxa de el projecte ha estat de gran interès i satisfacció per a la companyia, ja que és una gran fita haver completat el projecte en el qual han treballat durant tant de temps.
El treball que es realitza a DDB és realment vital per a tota la cadena de subministrament, tenint en compte que els contenidors creuen el món transportant no només mercaderia, sinó també plagues invasores en productes agrícoles i forestals o diferents entrades industrials i maquinària. En ells es traslladen tot tipus de mercaderies.
La neteja, desinfecció, restauració i manteniment dels contenidors, són tasques essencials per al transport marítim.
Alineem estratègies i sumar esforços per potenciar l’activitat industrial a les pimes | Alineamos estrategias y sumar esfuerzos para potenciar la actividad industrial en las pymes.