Alguaire hauria de ser l’aeroport logístic més important de al sud d’Europa

En el marc d’una visita privada a l’aeroport de Lleida-Alguaire, Ignasi Sayol president del Clúster Logístic de Catalunya, va manifestar que indubtablement Alguaire s’ha de convertir en el “aeroport logístic de al sud d’Europa”.

 A aquesta apreciació es va sumar Antoni Cañete, president Pimec confederació patronal que agrupa pimes i autònoms de Catalunya.  Tots dos directius van comprovar el gran potencial amb què compta la terminal aèria per consolidar-se en una infraestructura vital per al desenvolupament de el sector empresarial català.
 Ignaci Sayol ha afegit que a l’apostar per Alguaire com a hub logístic, de fet, podria ser possible “descarregar l’operació de l’aeroport de Barcelona”.
 A la visita d’l’aeroport també van assistir importants membres de el sector com Isidre Gavin, secretari d’infraestructures i mobilitat i Jordi Candela director d’aeroports de Catalunya.

 El “Memphis de Catalunya”

 Lleida-Alguaire ha rebut el qualificatiu de “Memphis de Catalunya”, per ser estratègic per al sector logístic no només de la regió sinó de tot el país.
 Cal destacar que la terminal aèria de Lleida-Alguaire és el primer aeroport dissenyat, construït i impulsat per la Generalitat.  La nova infraestructura fa part de la materialització i el compliment de la nova llei d’aeroports de Catalunya que també serà aplicada als altres aeròdroms i aeroports catalans.
 La inversió en el Alguaire va estimar uns 95 milions d’euros, amb l’objectiu d’atreure vols nacionals i internacionals.
 Inicialment les primeres companyies aèries en operar allà han estat Vueling i Ryanair que enllacen amb Mallorca, París, Milà i Frankfurt i es busca ampliar l’oferta turística a diferents destinacions per atreure més viatgers.
 Característiques de la terminal
 ● L’aeroport compta amb un disseny particular, obra de l’arquitecte madrileny Fermín Vázquez.  El que més es destaca de la infraestructura és la torre de control de 41 metres d’altura, integrada a l’edifici.
 ● La superfície total és de 4.000 metres quadrats.
 ● Disposa d’un vestíbul de 530 metres quadrats i 4 mostradors de facturació.
 ● La seva sala d’espera té 450 metres quadrats.
 ● La pista té 2.500 metres de llarg per 61 metres d’ample.
 ● Té un àrea d’estacionament d’aeronaus tipus Airbus A-320 oa-321, amb capacitat per a més de 150 passatgers, o per a aquelles de tipus regional amb capacitat per a 70 o 80 places.
 ● Té capacitat per a operar uns 14 vols per hora.
 ● El total d’edificis ocupa una superfície de 4.000 metres quadrats.
 ● Té capacitat per a 400.000 passatgers.
 ● Compte ja amb la capacitat operativa per iniciar el trànsit de mercaderies.
 ● Té 120 places d’aparcament amb la possibilitat de ser ampliades.
 Pel que fa a les activitats comercials de l’aeroport es desenvoluparan en conjunt entre el sector públic i privat, mitjançant una societat de desenvolupament en la qual participen Aeroports de Catalunya (soci majoritari) i l’Ajuntament d’Alguaire, el de Lleida, el de Torrefarrera.  També la integren la Cambra de Comerç de Lleida, el Consell Comarcal de Segrià i la Diputació de Lleida.
 És indubtablement un repte per a Catalunya que portarà noves oportunitats de desenvolupament logístic, comercial i de turisme de la regió i de tot el territori espanyol.