El Prat recupera connexions internacionals gairebé a nivells prepandèmics

 La terminal aèria de Barcelona El Prat va aconseguir recuperar el 91% de les connexions intercontinentals en comparació amb les xifres assolides el 2019, abans de la pandèmia.

El Prat recupera conexiones internacionales casi a niveles prepandémicos

Segons l’Observatori de Trànsit Aeri de la Cambra de Comerç de Barcelona, ​​el 2022 l’aeroport es va situar com a setè a nivell europeu en trànsit total de passatgers.
 Per a aquest hivern s’estima que oferirà més de 10 milions de places, cosa que gairebé no representa un 2% per sota dels valors d’abans de la pandèmia.
 El Prat va operar l’any passat fins a 43 destins intercontinentals, quatre menys que les 47 rutes que s’oferien el 2019.
 Aquests indicadors suposen una recuperació del 91% de les connexions de llarg radi, segons l?Observatori.

 L’operació actual

 Tot i això, encara hi ha rutes aèries que encara no s’han reactivat.  Aquestes són les que connecten Barcelona amb tres dels principals destins a la Xina (Pequín, Xangai i Hong Kong), i amb Lima, Perú, a Sud-amèrica.
 Els vols que sí que s’han recuperat notablement són els d’Amèrica del Nord.
 Actualment a l’aeroport del Prat operen 112 companyies aèries, un 7% menys en comparació de les 121 que ho feien l’any 2019.
 Tot i que al Prat hi ha més de 100 aerolínies presents, l’Observatori indica que Vueling, aerolínia espanyola amb seu a Barcelona, ​​concentra el 66% de les rutes domèstiques i el 36% de les europees.
 Afegeix que del total d’aerolínies que estan en operació, 36 viatgen a destinacions intercontinentals (-14% en comparació del 2019), 75 que ho fan en rutes a Europa (-4% respecte al 2019) i 11 que operen vols dins del  Estat (-21%).

 Pel que fa als passatgers durant el 2022

 Així mateix, l’Observatori de Trànsit Aeri de la Cambra de Comerç va concloure al seu darrer informe que en total van passar 41,6 milions de passatgers per l’aeroport de la capital catalana.
 Aquesta xifra representa un increment del 109% si se’l compara amb el 2021, però un 21% menys que el 2019.
 Però també s’observa una recuperació lenta si se’l compara amb el nombre de viatgers registrats a Palma de Mallorca i Màlaga (un -4% i un -8,5%, respectivament), a causa de la manca d’algunes connexions intercontinentals de Barcelona i  Madrid amb Àsia.
 Sota aquest escenari, la terminal aèria de Barcelona va ocupar el setè lloc a nivell europeu pel que fa al trànsit total de passatgers durant el 2022.
 Si s’analitza el període entre el gener i el setembre de l’any passat, ocupa el segon lloc en trànsit en origen-destí al mateix aeroport, que només és superat per Londres Heathrow.
 Per la seva banda, el percentatge de passatgers en connexió va registrar un increment i es va situar al 12%.
 L’Observatori indica a l’anàlisi que les previsions de recuperació completa de l’activitat aèria a nivell general s’espera fins a la temporada 2024-2025.
 I aquestes previsions es deuen a la inflació, a l’augment dels preus del combustible ia la guerra entre Rússia i Ucraïna.