El sector B2B serà el 25% del comerç digital espanyol per al 2026, segons estudi
Segons un estudi recent d’Euromonitor (consultora en estudis de mercat) i Alibaba (consorci privat dedicat al comerç electrònic a Internet), les comandes on-line al sector B2B per al 2026 podrien representar un 25,3% del total del comerç electrònic espanyol. Aquesta xifra és el resultat d‟un mercat global que s‟està movent en el context de l‟omnicanalitat il‟increment de les transaccions virtuals.
L’estudi fa èmfasi que aquesta tendència ja ve des del 2020, quan alguns sectors com els d’aliments i begudes i el tèxtil van registrar un 32% de comandes en línia del total de l’operació del negoci.
L’estudi va revelar, a més, que en gran part aquesta evolució és perquè la pandèmia va accelerar el comerç electrònic B2B, i va fer que les Pimes comencessin a buscar proveïdors i compradors on-line i fora dels seus mercats locals.
L’èxit de l’omnicanalitat
L’estudi també afirma que l’omnicanalitat es va imposar al comerç electrònic.
De fet, un 83% dels directius del sector B2B enquestats per a la investigació van afirmar que l’omnicanalitat ofereix diferents alternatives més reeixides en comparació dels mètodes tradicionals, per poder generar negocis i assegurar nous clients potencials.
Cal recordar que el B2B (Business to Business) o negoci a negoci, és un model de negoci on una companyia lliura a una altra els seus serveis, a fi de millorar les vendes dels productes i béns que ofereix. I que aquesta és una transacció comercial entre empreses a través del comerç electrònic. Finalment, es concentra en el proveïdor de béns o en part de la cadena de comercialització, amb la qual cosa es garanteix l’efectivitat d’un negoci.
Seguint aquesta línia, el 80% dels enquestats va assenyalar que aproximar-se a clients fent servir múltiples canals, sobretot el digital, és tant o més efectiu en comparació dels mètodes tradicionals de venda.
A més, segons l’estudi, a Espanya el 86% dels enquestats van opinar a favor de l?onmicanalitat.
Sota aquesta perspectiva, per al 2022 s’espera un augment interanual d’un 2,1% en relació amb les exportacions del comerç electrònic espanyol, sobretot en segments com ara articles de pell, tèxtils, productes químics i alimentació.
Tot indica que hi haurà un creixement notable els propers anys gràcies a l’augment de les transaccions per compres i vendes on-line, així com per l’impuls de les exportacions.
L’ecommerce híbrid: una altra fórmula del 2022
Una altra de les tendències, però aquesta vegada dirigides directament al client (B2C), Business to Consumer o negoci a consumidor, és el comerç híbrid. Aquest és un concepte que les marques i els fabricants desenvoluparan més en el que queda del 2022.
És una nova figura comercial on el client busca preferiblement adquirir els productes a través de mitjans digitals: pagar-los o apartar-los on-line per després recollir-los en un pick up center o centre de recollida proper a casa o feina.
Aquesta tendència és preferida per empreses i consumidors directes, ja que permet estalvis en logística i distribució de productes.
Alineem estratègies i sumar esforços per potenciar l’activitat industrial a les pimes | Alineamos estrategias y sumar esfuerzos para potenciar la actividad industrial en las pymes.