Amb una inversió de 430 milions, el mercat logístic català va registrar el millor tercer trimestre

Amb una inversió de 430 milions d’euros, el mercat logístic català va registrar el millor tercer trimestre de la història, segons dades de la consultora d?inversió i serveis immobiliaris, CBRE Group. La firma destaca l’excel·lent comportament que va mantenir el sector, durant els mesos de juliol a setembre del 2022.

Con una inversión de 430 millones, el mercado logístico catalán registró su mejor tercer trimestre

De fet, també ressalta que va aconseguir impulsar la inversió fins als 607 milions d’euros durant els primers nou mesos de l’any, sent la xifra més gran registrada fins ara.

Operacions destacades durant el tercer trimestre

De les transaccions principals es destaca el tercer trimestre de l’any, la compra per part de Prologis a Crossbay d’una cartera d’actius logístics.

També la venda per part de Segro a Hines d’una plataforma logística.

Pel que fa a la contractació logística a Catalunya durant els primers nou mesos de l’any 2022, va assolir els 584.000 m2. I, en particular, durant el tercer trimestre de l’any va pujar als 191.000 metres quadrats.

David Oliva, director d’Industrial i Logística de CBRE Barcelona, va assegurar que aquest comportament trimestral ha estat el millor des del 2016 i segons les dades acumulades, és la tercera millor xifra dels darrers deu anys.

Tot i això, aclareix que:

“Aquesta xifra hauria pogut ser molt més gran si Barcelona hagués comptat amb més superfície logística disponible. El que cal exaltar és que l‟interès per la demanda es manté vigent”.

Projeccions per a final d’any

La consultora estima que el sector tancarà el 2022 amb una contractació superior als 800.000 metres quadrats logístics a Catalunya, fins i tot molt per sobre de la mitjana de 500.000 metres quadrats assolida durant els darrers deu anys.

A partir d’aquestes projeccions el mercat logístic tornaria a registrar un any rècord, fins i tot a prop dels nivells registrats el 2021, on la contractació va ser superior als 900.000 metres quadrats.

I per descomptat no es poden deixar de banda les operacions de comerç electrònic que entre el gener i el setembre d’aquest any, van representar un 10% de la contractació que per al mateix període del 2021 va estar per sota del 30%.

Així mateix, l’increment de la demanda ha anat de bracet amb l’augment gradual de l’estoc logístic.

Actualment el mercat català disposa de 6.786.000 metres quadrats, un 15% més en comparació del mateix període de l’any passat.

Arran d’aquest creixement es va registrar un lleuger increment de la taxa de desocupació del 3,9% i no obstant, la disponibilitat d’espai a la primera corona va tancar el tercer trimestre d’aquest any per sota de l’1%.

Durant el 2022, el comportament del sector s’ha distingit per l’elevada demanda de sòl logístic i per l’escassa oferta disponible a Catalunya. Per això, les rendes “prime” s’han impulsat fins a un 7% aquest any.

Les rendes més elevades s’observen en actius logístics ubicats a la primera corona (7,50 euros al mes per metre quadrat). Així mateix, el major increment es va registrar a la tercera corona amb un 10%.