Damm redueix les seves emissions de CO2 en un 20%

Gràcies a un ambiciós pla d’acció dirigit a aconseguir eficiència energètica i transformació de la flota vehicular, la cervesera Damm va aconseguir entre 2016 i 2019, la reducció d’un 20% d’emissions de CO2 en la seva cadena logística.

 Per començar, la companyia va instal·lar més de 5.000 plaques solars per generar energia d’acte sosteniment en algunes de les seves instal·lacions, la qual cosa representa un estalvi a l’any de aproximadament 1.200 Tones de CO2.
 Així mateix van incloure mesures per aconseguir economia energètica.  Dins d’elles hi ha el canvi de la il·luminació tradicional per ús de llums led de baix consum en els magatzems dels seus centres logístics.  També van incloure l’ús d’electricitat generada a partir de renovables que actualment s’utilitza un 100% en les fàbriques i plataformes logístiques de Damm.
 Una altra estratègia emprada va ser l’ús de 3,5 litres de cervesa sense utilitzar que van ser retirats de bars i establiments de tot Espanya enmig de la desescalada per la pandèmia, per convertir-los en energia renovable a la seva fàbrica Prat de Llobregat.
 Pel que fa a el transport, va millorar la seva flota de vehicles transformant-la cap a l’ús de automotors moguts amb gas natural, així com l’ús de carretons elèctrics impulsades amb bateries menys contaminants com les d’ió de liti.
 Dins el pla estratègic també es va incentivar el transport col·laboratiu buscant l’optimització de rutes i càrregues de transport, així com la reducció de viatges en buit.  Amb això s’estima que es deixen d’emetre a l’any unes 204 Tn CO2 a l’atmosfera.
A nivell intern de la companyia es van dur a terme jornades de formació en millors pràctiques sostenibles adreçades a el personal que labora en Damm, així com a clients i proveïdors, amb l’ànim d’aconseguir la descarbonització de la logística.

Guardonada amb l’Estrella Lean & Green

Gràcies a aquests destacats èxits en matèria de sostenibilitat i eficiència energètica, l’Associació de Fabricants i Distribuïdors, AECOC, va guardonar Damm amb l’Estrella Lean & Green, un premi d’abastos europeus.
 La AECOC va concedir la distinció a la cervesera com a reconeixement a la seva tasca per defensar el clima i aconseguir la reducció del 20% d’emissions de CO2 en els seus processos logístics.
 En el marc de l’edició 2020 dels premis Lean & Green van ser reconeguts els èxits de quinze empreses relacionats amb els avanços de el procés de descarbonització de les seves operacions logístiques en diferents categories.
 Lean & Green Espanya compta amb 57 membres i ocupa entre els països Europeus el tercer lloc pel que fa a nombre d’empreses que aporten a el projecte.  En primer lloc està Holanda amb 246 i en segon Bèlgica amb 81.

Pel que fa a aquest gran assoliment, el director d’optimització d’energia i de medi ambient de Damm, Juan Antonio López Abadia, va manifestar que en la companyia treballen per aconseguir una cadena de subministrament sostenible i eficient.  Tot enmig d’una operació amigable amb el medi ambient i de conservació en el temps, com ho demostren les estratègies aplicades durant aquests últims anys.