Adif implementará ancho estándar en vías hacia puerto de Tarragona

 L’Administrador d’infraestructures ferroviàries, Adif, ha de dur a terme noves gestions i obres a Catalunya, particularment a Tarragona, per tal d’avançar en el desenvolupament del Corredor Mediterrani.

En aquest context l’objectiu principal és aconseguir implementar l’ample estàndard en les vies que envolten a Tarragona a les àrees que ocupa Tarragona Viatgers, la terminal de Tarragona Classificació i la indústria Tres Camins.
 Donada la complexitat de les obres i la necessitat de treballar en la infraestructura ferroviària, Adif ha establert plans alternatius per al transport oportú i segur de passatgers i mercaderies, des del 16 de juliol amb l’inici de les actuacions, fins al 25 d’octubre.
 Si bé els plans afectaran el port de Tarragona, els treballs es duran a terme durant els caps de setmana per evitar impactes majors en l’operació de l’port.
 La major afectació de la circulació es registrarà caps de setmana a partir de les 23 hores de divendres i les 9 hores del dissabte, a l’igual que de la nit de dissabte a diumenge.
 Una de les obres que més destaca la Andif és que l’àrea industrial i el port de Tarragona tindran connexió directa en ample internacional amb Europa.  Això s’aconseguirà un cop culmini la instal·lació de l’tercer fil entre Castellbisbal i Vila-seca.
 Entre altres obres importants que es duran a terme en els propers mesos, hi ha la substitució dels desviaments de Tarragona Classificació, la via de Salou, així com els accessos a el port de Tarragona per a màquines de tres fils.

 Altres intervencions importants en les vies

 Les obres començaran amb la transformació de la capçalera de el costat de Barcelona a “Tarragona Classificació”.  Just allà s’ubicaran 6 desviaments que enllaçaran aquesta terminal amb les principals vies de la línia Reus-Tarragona.
 De seguida s’avançaran les obres a la capçalera de la banda Reus de la mateixa estació, col·locant 10 desviaments i un canviador de fil.
 Després es realitzarà la substitució d’aparells a la via de Salou, afectant l’accés de contenidors del port de Tarragona i als Tres Camins.

 Canvi de programari

 Quan es concloguin totes les feines, es procedirà a realitzar el canvi de programari en els sistemes de gestió de l’trànsit ferroviari.  Aquesta gestió permetrà la posada en marxa dels aparells instal·lats fins a aquest moment (data estimada entre el 11 i 12 de setembre).
 Per a aquests dies es planeja interrompre de forma total i permanent la circulació entre Tarragona i Reus, a l’igual que la via de Salou.
 Amb el canvi de programari, també es remodelarà la via única de l’Francolí amb la qual cosa no hi haurà accés per 15 dies per l’accés un port de Tarragona.  Gràcies a aquesta gestió serà possible remodelar el tram metàl·lic del riu Francolí ia més, instal·lar 6 desviaments i un canviador de fil.
 Per totes aquestes obres i a partir d’aquestes dates, els nous desviaments que s’instal·lin es posaran a el servei per fases i procedirà a aixecar els antics desviaments d’ample convencional.
 També s’instal·laran dos canviadors de fil pendents en les vies generals.