Barcelona abrió servicio de ferrocarril para transportar coches a Austria

Hödlmayr International, companyia austríaca especialitzada en el transport de vehicles, ha habilitat des de l’abril la connexió per ferrocarril entre Barcelona i Schwertberg (Àustria). La intenció d’aquest nou servei és poder transportar, inicialment un cop per setmana, vehicles de Renault produïts a Valladolid i Palència.

L’objectiu de la companyia és llançar serveis ferroviaris directament des de les fàbriques a Espanya de l’àrea del Corredor Mediterrani, i augmentar-ne la freqüència a tres o quatre trens a la setmana.

Actualment els cotxes es consoliden a Setram, a la terminal d’amplada internacional al port de Barcelona ubicada al moll Príncep d’Espanya. Allí es realitza la manipulació i càrrega de vagons

Per la seva banda, la també austríaca Rail Cargo Group és l’empresa encarregada de traccionar aquest servei ferroviari, que al territori espanyol és executat per Captrain.

Els trens i les rutes a Europa

Hödlmayr afirma que la capacitat dels trens és entre les 242 i les 286 unitats, segons la combinació de models.

Segons les previsions de la companyia, el servei ferroviari estima poder transportar fins a Àustria al voltant de 10.000 unitats.

El seu desembarcament a Barcelona és només la primera fase d’un sòlid pla a llarg termini, que busca expandir-se a altres parts del territori espanyol.

De fet, Hödlmayr vol engegar un tren multiclient amb el qual es podran connectar les fàbriques d’automòbils de l’àrea d’influència del Corredor Mediterrani, amb plantes ubicades al centre i est d’Europa.

A més de ser present a Espanya, la companyia també subministra vehicles per tren a altres països com Alemanya, Eslovènia, Hongria, Àustria, Eslovàquia, Romania, Bèlgica i Itàlia.

Són diversos els projectes que Hödlmayr està desenvolupant, tots orientats a reforçar la cartera multimodal.

De fet, la companyia ofereix la interconnexió de camions, trens i vaixells per optimitzar les rutes de transport. Així com el servei end to end dels vehicles, des de la recepció a fàbrica o al port d’entrada, fins al lliurament al propietari de la flota o al minorista.

Liudmyla Tarasenko, directora general de Hödlmayr Rail Logistics, destaca el gran protagonisme que el transport ferroviari ha obtingut. Afirma que les solucions que treballen per als clients són resposta a les exigències del mercat ia les normes reglamentàries.

També afirma que gràcies a la combinació adequada d’associacions i xarxes sòlides, així com a la infraestructura fiable i una bona feina en equip, Hödlmayr International està en plena capacitat d’oferir als seus clients solucions multimodals rendibles i respectuoses amb el medi ambient.

Sobre el Grup Hödlmayr

El grup compta amb sucursals en 16 països a través de les quals opera una de les xarxes logístiques europees més grans, pel que fa al segment de vehicles acabats.

És una empresa familiar administrada pels seus propietaris els qui han invertit en els seus propis actius (flotes de camions, centres logístics, entre d’altres).

També opera trens de bloc entre les plantes, els recintes i els ports. La xarxa logística és molt completa, ja que està integrada amb empreses col·laboradores com a franquiciadors i subcontractistes.