mejorar la logística

Com millorar la logística per ser més competitiu

El protagonisme de la logística com a pedra angular de l’estratègia empresarial és relativament nou. De fet, el gran impuls de la visibilitat de la logística ha estat l’ecommerce.
L’auge de la venda online ha posat en coneixement del gran públic la importància i complexitat de les operacions referents a la logística.
I una bona base, estructura i estratègia logística per ser més competitiu és clau per a l’èxit de qualsevol negoci.

Com millorar la logística per ser més competitiu

La necessitat d’una bona estratègia logística per oferir un millor servei i una millor experiència als usuaris i / o clients, no és una novetat. Però es torna imprescindible per a això tenir en compte diverses accions que permeten al negoci avançar cap a un model més eficient.

Què pots fer per millorar la teva logística? Hem elaborat una llista de bàsics que et permetran assolir, com dèiem, una major eficàcia i competitivitat en el mercat.

Control d’estoc i magatzem

Comptar amb un control total de l’estoc és fonamental per poder gestionar la venda de forma eficient.
Per a això, recórrer a mecanismes de codificació com codis de barra, RFID, etc., és imprescindible.

El mateix passa amb el magatzem, el control i una gestió adequada de l’espai en el qual hem de diferenciar molt bé els zones d’expedició i de recepció, és clau.
Analitza molt bé el teu magatzem i dissenya su distribució de la manera més efectiva en funció de l’activitat, caràcterístiques i volum del teu negoci.

SGA

Pot semblar un tòpic, però també és una realitat: la informació és poder.

I sí, comptar amb tota la informació de la teva activitat logística és fonamental. Pel que comptar amb un SGA (sistema de gestió de magatzem) adaptat a les teves necessitats, evitarà possibles incidències amb a mercaderia i amb el servei i et permetrà tenir un major control en tots els aspectes.

KPIs

De res serveix la informació, o les dades, si no els analitzem, comparem i utilitzem …
Per això una altra part important a tenir en compte i implementar en la teva activitat són les mètriques o KPIs.

Disposar d’aquests indicadors i treballar amb ells permet a l’empresa actuar amb marge davant d’imprevistos i fins i tot evitar-los, detectar i eliminar ineficiències en els processos i optimitzar al màxim els recursos disponibles.

Formació dels equips o el personal

En un món cada vegada més global i competitiu, que evoluciona a una velocitat de vertigen, la formació contínua del personal garanteix efectivitat i un bon servei, de manera que ignorar-la no és bona idea.
Apostar per formació és posar en mans de l’equip les eines necessàries per fer front amb èxit les activitats amb garanties i eficiència.