Creix tràfic de contenidors al Port fins juliol 2021

 Fins a juliol de 2021 el tràfic de contenidors del port de Barcelona va registrar un increment del 30,4%, xifra que supera el rècord històric de 2019 (2.007.903 TEU).
 La mostra és que durant els 7 primers mesos de l’enguany es van transportar més de 2 milions de TEU a través del hub català.  La xifra va representar un 4,1% més de contenidors mobilitzats en comparació amb l’any 2019.
 Aquest comportament confirma la recuperació de l’economia al voltant d’aquesta infraestructura logística, superant fins i tot els volums abans de la pandèmia.
 Pel que fa a les exportacions, 65.680 TEU van superar les importacions amb 54.171 TEU, però pel que fa al seu creixement gairebé s’igualen.  Per exemple i en comparació amb 2020, els contenidors embarcats a port de Barcelona van pujar un 17,3% mentre que els desembarcats ho van fer un 16,2%.
 Pel que fa a el tràfic total, es va registrar un creixement d’un 16,6% enfront de 2020 amb 38.518.888 tones acumulades fins al mes de juliol.  El positiu és que es manté la tendència alcista que ve registrant des de finals de l’any passat.

 Transport d’automòbils a l’alça

 Pel que fa a segment de vehicles, es manté llançant resultats positius amb un total de 318.823 unitats transportades.  Aquesta xifra representa un creixement del 23,7% en comparació al 2020, percentatge impulsat gràcies a la pujada de les exportacions en el 41%.
 En aquest ordre d’idees, els principals indicadors de trànsit llancen resultats positius entre els mesos de gener i juliol de 2021, excepte els passatgers (-19,8%) i els líquids a dojo (-11,8%), en part a causa  a la davallada de gasolines i gas natural.

 Transport de passatgers

 En aquest segment, es van registrar un total de 432.250 passatgers que han embarcat o desembarcat al port de Barcelona.
 D’aquesta xifra, 389.840 s’han mobilitzat a través de ferris de línia regular, el que demostra un augment del 14,7% en comparació amb l’any 2020.
 Però el principal descens de passatgers s’observa en els creuers que si bé han retornat de mica en mica a la seva activitat des del passat mes de juny de 2021, porten acumulat una caiguda del 78,7% producte de tots els mesos d’inactivitat.

 Altres mercaderies

 Altres sectors també han aportat a el creixement de el tràfic de contenidors en el que va corregut de 2021 a través del Port de Barcelona.  Entre ells es troba el sector alimentari i ramader amb un creixement del 19,6%, a causa de l’augment dels tràfics d’hortalisses, fruites, i llegums (61,9%).
 Altres productes alimentaris com els carnis van registrar un 35,4%, un sector tradicionalment exportador.  També han llançat resultats positius aquells minerals no metàl·lics, particularment la sal comuna.
 Quant als països, l’Extrem Orient i la Xina, es mantenen com a principals zones d’origen i destí de el comerç que utilitzen el port de Barcelona.  El segueixen països de la Mediterrània Oriental, Nord d’Àfrica i d’el proper Orient.
 Finalment, pel que fa a les mercaderies embarcades en camions, plataformes o remolcs (càrrega rodada), es registra una bona mobilitat a través de les autopistes de la mar (serveis que connecten Barcelona amb Itàlia i amb el nord d’Àfrica).