Inditex invertirà €1800 milions en centres de distribució

Inditex, el gegant de la moda, ha anunciat que posseeix plans ambiciosos per a enfortir la seva estructura logística a Espanya. Fonts de l’organització van revelar que invertiran uns mil 800 milions d’euros en aquests plans per a enrobustir els seus centres de distribució. Cal destacar que aquesta iniciativa sorgeix arran dels impressionants resultats financers obtinguts en 2023.

Inditex invertirá €1800 millones en centros de distribución

De fet, l’objectiu principal d’aquesta estratègia és el d’expandir la seva xarxa de magatzems per a millorar la distribució dels seus productes a nivell mundial. La companyia planeja utilitzar part dels beneficis rècord obtinguts l’any passat per a finançar aquest projecte d’expansió logística, que es durà a terme en un període de dos anys. 

Per al tancament de 2023, Inditex va comptar amb 192 obertures de botigues, distribuïdes en 41 mercats. L’organització va realitzar 231 reformes, incloent 84 ampliacions i 315 tancaments. 

Pla d’inversió per als centres de distribució

Aquest pla extraordinari d’inversió logística abastarà els anys 2024 i 2025, amb una assignació de 900 milions d’euros per a cada exercici. D’altra banda, cal saber que Inditex està compromesa amb la sostenibilitat i la tecnologia avançada, assegurant que totes les inversions compleixin amb els estàndards més exigents en aquests aspectes.

Una de les principals iniciatives incloses en aquest pla és l’obertura d’un nou centre de distribució a Saragossa, amb una extensió de 286 mil metres quadrats. Aquesta infraestructura està destinada a emmagatzemar productes de *Zara, van detallar. El centre, conegut com a Zaragoza II, es posiciona per a convertir-se en un referent mundial en tecnologia i sostenibilitat en l’àmbit logístic.

A més, es preveu la inauguració de dos nous centres a la Comunitat Valenciana: un per a productes de *Bershka i un altre per a *Tempe, la societat del grup especialitzada en calçat i complements. Aquestes instal·lacions, amb extensions de 116 mil i 141 mil metres quadrats respectivament, contribuiran significativament a millorar l’eficiència en la distribució de la companyia.

Expansió internacional

A nivell internacional, Inditex planeja establir un centre de distribució de *Zara en *Lelystad, Països Baixos, amb una superfície de 123 mil metres quadrats. Aquests projectes, que s’espera que entrin en funcionament en la segona meitat de 2025, estan dissenyats per a reforçar les capacitats logístiques de l’empresa i preparar-la per a afrontar oportunitats de creixement a llarg termini a tot el món.

Aquesta estratègia logística es complementa amb altres esforços d’expansió de l’empresa, com la reobertura de botigues a Ucraïna i l’obertura de noves ubicacions en diferents mercats. Quant a Ucraïna, de la qual es va retirar fa més de dos anys després de la invasió de Rússia, l’empresa té plans de tornar al país mitjançant la reobertura de 50 botigues al llarg del 2024. D’altra banda, les operacions d’Inditex a Rússia, que anteriorment va ser el seu segon mercat més gran, romanen inactives després de la venda del negoci l’any passat a *Daher.

A més, Inditex està implementant millores en l’experiència de compra en línia, amb iniciatives com a transmissions en directe (‘*live *streaming’) als Estats Units i el Regne Unit, amb l’objectiu d’impulsar les vendes en línia i contribuir al creixement global de la companyia.

Imatge cortesia d’https://www.elconfidencial.com, a qui pertanyen tots els drets