La empresa catalana crea sistema per agrupar mercaderia a un menor cost

Per tal de reduir consum i costos d’embalatge en un 70%, la companyia catalana Plasticband va crear el Neleo 4.0. Aquest sistema ressò recerca agrupar mercaderia de manera econòmica i sostenible per als seus clients.
El model de embolicadores Neleo 4.0 permet l’agrupació de productes de manera sostenible i inclou una manera per embolicar de manera ressò. Gràcies a aquest nou sistema una empresa pot agrupar els seus productes sense que requereixi embolicar-los en la seva totalitat. Amb això pot reduir el consum d’energia i de pas, augmentar la vida útil de la màquina i generar menys residus. A l’agrupar aquests avantatges s’aconsegueix una reducció d’un 70% en els costos d’embalatge.

Neleo

La màquina és orbital semiautomàtica. Compta amb dues bobines i està dissenyada per a embolicar tot tipus de productes. No obstant això les mesures de la mercaderia a embalar són les que determinen el tipus de Model Neleo a utilitzar. La companyia compta amb models per a embalar des persianes i motllures, fins a grans productes com armaris, portes i qualsevol altre producte amb volum.
El sistema compta amb una fulla encarregada de tallar la pel·lícula plàstica que envolta el producte. Mitjançant una tapa es manté oculta la fulla a la vista de l’usuari i sobretot coberta, per evitar que l’operari accedeixi a ella i es produeixi algun tall o accident.
El nou sistema permet un tall precís de l’film, fins i tot quan es produeix tensió zero. A l’tallar veloçment el film, el sistema permet l’estalvi de temps en l’embalatge.

Producció sostenible

Plasticband és un referent nacional pel que fa a la producció de màquines i consumible per a les tasques d’embalatge de mercaderia. Actualment és l’única companyia del seu sector amb producció 100% sostenible a causa de l’ús d’energia fotovoltaica en els seus processos i a el tractament que fa dels materials.
Per ser sostenible compta amb plaques solars que s’autoabasteixen l’empresa i té un sistema de recollida d’aigües pluvials de 2.000 m2 amb capacitat per acumular 20.000 litres que s’utilitzen per al desenvolupament de l’operació i per al reg dels jardins de l’entorn.

El Sistema Lean Manufacturing i la Neleo 4.0

Aquest sistema de millora va ser adoptat per l’empresa entre els anys 2008-2012, com a sistema de millora. Amb això va ser possible incrementar la productivitat, guanyar rapidesa i aconseguir gran qualitat i eficàcia.
La companyia va aconseguir involucrar tot el seu personal per eliminar les deixalles que no aportaven valor. Amb això van aconseguir eliminar malbarataments, reduir els temps de lliurament i afegir valor a client.
Gràcies a aquesta estratègia Lean Plasticband l’empresa va aconseguir desenvolupar La embolicadora Neleo 4.0, com un potent sistema d’embalatge sostenible i econòmic. És el resultat de la feina i investigació que va donar pas a un model eco per estalviar energia, materials i costos.
Plasticband fabrica tota la gamma de productes per embalatge que van des de fleix fins fleixadores i embolicadores. Tot amb l’objectiu que els productes dels seus clients arribin en perfectes condicions a les seves destinacions finals.