In,Technology,Research,Facility:,Female,Project,Manager,Talks,With,Chief

Les startups de la Incubadora Logística 4.0 del CZFB van obtenir finançament de 13,6 milions d’euros en 2023

Les 29 startups participants en el projecte Logística 4.0, liderat pel Consorci de la Zona Franca de Barcelona (CZFB), van aconseguir un finançament total de 136 milions d’euros durant l’any 2023. Van destacar que és una iniciativa que està a l’avantguarda en el desenvolupament de tecnologies innovadores. Al seu torn, les startups ofereixen solucions, serveis i productes revolucionaris en el sector.

In,Technology,Research,Facility:,Female,Project,Manager,Talks,With,Chief

Pere Navarro –el delegat especial de l’Estat en el CZFB– va ressaltar la importància d’aquests assoliments, subratllant el compromís continu amb la creació d’un hub logístic a Barcelona que promogui la innovació, la digitalització, el talent digital i la sostenibilitat. Durant la presentació dels resultats financers i les fites tecnològiques de la incubadora, Navarro va afirmar que el CZFB ambicionava consolidar el sector logístic per a augmentar el seu impacte econòmic, de manera que tingui un retorn positiu sobre la indústria i la societat espanyoles.

Incubadora Logística 4.0 i tecnologia d’avantguarda

Aquest projecte, recolzat pel Consorci de la Zona Franca de Barcelona en col·laboració amb la Fundació Incyde i el Fons Europeu FEDER, ha acollit a 29 startups especialitzades en el desenvolupament de tecnologies d’avantguarda i la creació de solucions innovadores per a la cadena de valor del sector logístic.
La Incubadora Logistics 4.0 ha realitzat dues convocatòries internacionals, atraient 60 sol·licituds en total. Les startups incubades han aconseguit aixecar 2,4 milions d’euros en rondes d’inversió, a més d’una ronda de sèrie Al fet que els va permetre obtenir 5 milions d’euros. Addicionalment, han assegurat fons públics i ajudes per un valor de 4,47 milions i 1,7 milions respectivament, destinats a processos de recerca.
En 2023, aquestes empreses emergents van contractar més de 55 professionals, van tancar acords amb 324 nous clients i van obtenir 45 reconeixements i premis, inclòs el Premi SIL 2023 a la Millor Iniciativa Logística. A més, van rebre més de 1.000 visites en la incubadora per part d’empreses i entitats, participant activament en congressos i fires del sector.
El CZFB no sols recolza financerament a les startups, sinó que també proporciona suport a través de processos de mentoria i innovació col·laborativa en un espai de més de 1.000 m². L’ecosistema d’indústria 4.0 DFactory Barcelona complementa aquest suport en oferir un entorn propici per a compartir, crear sinergies, generar networking de qualitat i desenvolupar noves tecnologies amb impacte social i econòmic.

Servei de valor afegit

Blanca Sorigué, directora general del CZFB, destaca la plataforma com un servei de valor afegit destinat a ajudar en el disseny de productes i processos innovadors que permetin digitalitzar la indústria logística per a fer-la més eficient. Per part seva, Javier Collado, director general de la Fundació Incyde, destaca que la participació en l’ecosistema de DFactory Barcelona reforça el compromís de la fundació amb la col·laboració i la generació de noves tecnologies.

Les startups participants en el programa d’incubació han aconseguit fites tecnològiques significatives, abastant àrees com la impressió 3D, la robòtica, magatzems automatitzats, Internet de les Coses (IoT), Big Data, l’última milla en el comerç electrònic, la Intel·ligència Artificial (IA) i la logística verda.