L’operador logístic Rhenus va adquirir a l’empresa LOXX

L’operador logístic global Rhenus està en procés de compra de la companyia LOXX, reconeguda per la seva trajectòria i experiència en càrrega transfronterera, LTL i FTL i en operatives internacionals. La zona d’influència de LOXX és el mercat alemany, particularment la regió del Rhin / Ruhr.

Gràcies a aquesta adquisició, Rhenus enfortirà la seva activitat i la xarxa de transport a Alemanya ia la resta de continent europeu. Aquest potencial es deu no només al cobriment de mercat, sinó també a la internacionalització de LOXX i de l’alta especialització professional dels seus treballadors.

La compra serà efectiva sobre els centres operatius que LOXX té a Gelsenkirchen, Pleidelsheim (prop de Stuttgart) ia les ciutats poloneses de Varsòvia, Katowice i Poznań. Històricament el seu principal mercat d’operació ha estat la zona d’Europa de l’Est, el que li ha permès consolidar-se com una companyia internacional, amb vista a posicionar-se també a Europa Occidental.

Els centres operatius de LOXX

Centre logístic de LOXX situat a Gelsenkirchen

Compta amb uns 17.000 metres quadrats de superfície. Des d’allà ha desenvolupat la seva operació en serveis transfronterers i en el desenvolupament de solucions específiques per als clients de el sector químic.

Plataforma de Pleidelsheim, propera a Stuttgart

Concentra el seu treball en el mercat d’Europa oriental, amb especial atenció a l’oferta de serveis de LTL i FTL. Dins el territori alemany, LOXX també treballa en transport regional d’electrodomèstics, mitjançant la distribució i proveint a les botigues d’aquest sector.

Ara amb la compra de la companyia l’objectiu és continuar amb el desenvolupament d’aquesta línia de negoci amb Rhenus Home Delivery. Amb això, Rhenus podrà oferir sens dubte una millor cobertura per als seus clients a Europa Occidental.

Plataformes a Polònia

LOXX compta amb tres plataformes en aquest país. La seva principal activitat està en proporcionar serveis de transport terrestre dins el continent europeu. Amb la compra per part de Rhenus, unit a la creixent sol·licitud dels serveis de transport i a l’increment de la demanda d’al sector de la tecnologia de la informació com a part de el procés de digitalització, hi ha excel·lents perspectives de creixement i desenvolupament per a les dues empreses.

Rhenus registra ingressos anuals d’aproximadament 5.500 milions d’euros. Compta amb una plantilla de 33.000 persones en 750 localitzacions. Per la seva banda LOXX compta amb un grup de 575 col·laboradors a Europa. Per 2019 aquesta companyia va registrar negocis per un valor que va arribar als 127.600.000 d’euros.

Mentre el procés de compra sigui confirmat per les autoritats competents, el grup Rhenus planeja reforçar les seves unitats de negoci i enfortir la seva gestió.

Rhenus també a Amèrica

L’operador logístic Rhenus també ha reforçat la seva presència al continent americà a l’incorporar a la seva marca i a la seva xarxa global, algunes companyies adquirides entre el 2018 i 2019 al Canadà, Estats Units i Brasil. Amb això, a partir de gener de 2021 Freight Logistics International, Pirâmide SeaAir i Rodair seran conegudes com Rhenus Logistics.

Aquestes companyies operaran a la regió amb el logotip i la identitat corporativa de Rhenus, reemplaçant les seves antigues denominacions.