1 de cada 10 lliuraments d’Ikea ​​a Barcelona es farà amb una furgoneta elèctrica

Ikea, companyia sueca de mobles, continua en el procés d’ampliació de la seva flota elèctrica per al servei de repartiment a Barcelona.  De fet, adquirir 10 furgonetes elèctriques amb zero amb les que busca evitar la producció de 88 tones anuals de CO2 i duplicar el percentatge de lliuraments ara sense emissions.

Gràcies a l’adquisició d’aquests vehicles que reforça la seva flota ja existent, Ikea realitzarà una de cada deu lliuraments a la capital catalana mitjançant furgoneta elèctrica.
 La companyia estima que per al proper quadrimestre de l’any, podrà realitzar un 10% dels seus desplaçaments amb furgonetes elèctriques aconseguint un total de més de 2.000 enviaments mensuals.

 Millores en la seva cadena de subministrament

 La companyia sosté que va aconseguir adaptar la cadena de subministrament als nous formats de el sector perquè el client tingui una millor experiència.
 A partir d’aquest objectiu espera per 2025, aconseguir que el 100% de la seva flota sigui zero emissions.  Actualment el 34% de la flota d’automòbils que té a Espanya, ja sigui llogada o pròpia, és elèctrica i el 38% híbrida.
 La firma sueca després de diverses proves pilot, va aconseguir evidenciar resultats molt positius que els va impulsar a seguir incorporant vehicles elèctrics a la seva operació.
 Una de les proves pilot la va efectuar amb vuit furgonetes elèctriques amb les quals va aconseguir evitar l’emissió de 70 tones de CO2 a l’atmosfera.  Així mateix, gairebé el 14% de les comandes de tot Catalunya es van lliurar a través d’aquests vehicles.
 Mitjançant un comunicat de premsa, Ikea manifesta que aquest és un compromís ambiciós que s’adapta als canvis en les formes de compra i l’impuls del digital.
 D’aquesta manera, la cadena de mobiliari i decoració apunta a aconseguir un transport zero emissions que serà progressiu any rere any, així:
 ● Per a juny de 2020, buscarà arribar al 20%.
 ● Per a juny de 2023, el 40%.
 ● Per a juny de 2024, el 80%.
 ● Per a juny de 2025, entre un 95% / 100%.

 Ikea: climàticament positiva

 L’empresa de mobles busca per 2030 aconseguir ser climàticament positiva.  Per aconseguir aquest objectiu es va recolzar en l’especialista en mobilitat elèctrica Quantron AG que li subministra els vehicles elèctrics ecològics.
 El model elèctric Q-Light de Quantron va ser provat al juny a les instal·lacions de centre logístic de la companyia.  Es va comprovar l’abast de 170 km, una potència màxima de càrrega de 70 kW i una potència d’accionament de 100 kW.
 La font d’electricitat dels vehicles es genera amb sistemes fotovoltaics, energia 100% renovable.
 El fundador i director executiu de Quantron AG, Andreas Haller, manifesta que Quantron està complaguda de donar suport a Ikea amb l’experiència i coneixement en la mobilitat i lliuraments sense emissions.
 El pas d’Ikea ​​a la mobilitat elèctrica, és un senyal molt important per al país i a nivell internacional per aconseguir un futur més verd al planeta.
 Gràcies a la seva xarxa internacional i a l’experiència Quantron impulsa a diverses companyies a que aconsegueixi un transport de mercaderia sense emissions.