Augmenta volum de càrrega en aeroports durant febrer

D’acord amb un recent reporti, els aeroports espanyols van registrar un nou increment en els volums de càrrega aèria durant febrer. De fet, la càrrega aèria va mantenir el ritme de creixement. Per al primer bimestre de 2024, el creixement registrat va ser de 20.8% respecte al mateix període de 2023. En concret, el volum de mercaderies mobilitzades en els aeroports d’Espanya durant febrer va ser de 95.489.793 quilos. La xifra representa un creixement del 18,6% més que en 2023.

Aumenta volumen de carga en aeropuertos durante febrero

Trànsits de càrrega aèria

Les autoritats han ressaltat l’impressionant creixement en els volums de càrrega aèria en els aeroports espanyols durant els dos primers mesos de l’any en curs, amb un total acumulat de 187.241.506 kg de mercaderies. Aquesta xifra representa un notable augment del 20,8% en comparació amb el mateix període de l’any anterior. Més encara, aquest increment supera en un 20,1% els registres del mateix lapse previ a la pandèmia.

Entre les principals instal·lacions de càrrega del país, l’Aeroport Adolfo Suárez Madrid-Barajas ha liderat el moviment, aconseguint la impressionant xifra de 57.271.391 kg durant el mes, la qual cosa suposa un increment del 20% respecte a l’any anterior. Per part seva, l’Aeroport de Barcelona-El Prat ha totalitzat 14.703.792 kg mensuals, representant un augment del 22,5% en comparació amb el mateix període de l’any passat.

De manera similar, l’Aeroport de Saragossa ha experimentat un augment significatiu, sumant un total d’11.317.126 kg durant el mes, la qual cosa implica un augment del 23% interanual. D’altra banda, l’Aeroport de Vitòria també ha mostrat un creixement sòlid, amb un augment del 5,9% respecte a l’any anterior, aconseguint un volum mensual de 6.050.340 kg. A més, durant aquest període, es destaquen els creixements registrats en les instal·lacions aeroportuàries de Màlaga, Bilbao i Girona.

Xarxa d’Aena

Quant a les operacions, en tota la xarxa d’Aena s’han registrat un total de 167.238 operacions durant el mes de febrer, la qual cosa representa un increment del 8,4% en comparació amb el mateix període de l’any anterior. Aquest augment en l’activitat operativa reflecteix el dinamisme i la recuperació sostinguda del sector de càrrega aèria a Espanya.

Els experts coincideixen a afirmar que el creixement del transport de càrrega aèria en els aeroports espanyols gestionats per Aena ha estat notable en els últims mesos. Els significatius augments esmentats donen compte d’una sòlida recuperació del sector. Això fins i tot comparant els resultats amb les xifres dels moviments de càrrega anteriors a la pandèmia. 

En qualsevol cas, es tracta d’un dinamisme que evidencia el paper crucial d’Espanya com a punt estratègic en el transport de mercaderies a nivell internacional.

Cal recordar que Aena juga un paper fonamental en el moviment de càrrega a Espanya, gestionant aeroports clau com Madrid-Barajas i Barcelona-El Prat. La seva infraestructura i serveis faciliten el creixement continu del transport de mercaderies, contribuint al desenvolupament econòmic i la connectivitat global del país.

 

Imatge cortesia d’https://www.aena.es, a qui pertanyen tots els drets