WISeKey y el Puerto de Algeciras suscriben un convenio para la digitalización en la logística portuaria

Wisekey i el port d’Algeciras signen un acord per a la digitalització en la logística del port

El port d’Algeciras ha signat un acord amb l’empresa internacional de Wisekey per unir -se al consorci de transformació digital en el camp dels contenidors i la logística del port. Wisekey International és una empresa líder en ciberseguretat, identitat digital i Internet of Things (IoT), dirigida per l’empresari de roba Carlos Moreira.

WISeKey y el Puerto de Algeciras suscriben un convenio para la digitalización en la logística portuaria

Entre les iniciatives desenvolupades per la Companyia hi ha el consorci conegut amb el nom de WisesMartContainers. Ha obtingut una rellevància més gran després de la seva exitosa col·laboració amb DP World a Dubai. Amb la nova aliança, l’organització amplia la seva influència a Algeciras, que és una de les principals infraestructures portuàries d’Espanya.

Cal destacar que per al port d’Algeciras, aquest acord marca un avenç important en la seva integració al consorci de transformació digital dedicat al sector de contenidors i a la logística del port.

Plataforma innovadora

WisesMartContainers destaca com una plataforma tecnològica innovadora en el camp del transport i la logística. La seva característica principal rau en la seva capacitat per oferir una traçabilitat completa dels moviments de contenidors. D’aquesta manera, la gestió de la logística als ports es simplifica considerablement.

Quan s’utilitzen tecnologies innovadores, com IoT, WiseSmartContainers facilita la gestió als ports permetent un seguiment detallat i en temps real de la ubicació. També permet obtenir informació sobre l’estat dels contenidors durant tot el procés de transport i emmagatzematge. Això ajuda a optimitzar les operacions de ports i a millorar l’eficiència a la cadena de subministrament.

L’acord entre Wisekey i el Port d’Algeciras es va completar mitjançant la signatura de Carlos Moreira, fundador i president de Wisekey, i Gerardo Landaluce, president de l’autoritat portuària de la badia d’Algeciras (APBA). Aquest acord establirà a Algeciras el primer node del consorci, amb un enfocament particular a Port Logistics 4.0.

Gerardo Landaluce considera que el compromís decidit amb el projecte WisesmartContainers per a Algeciras Bay és una excel·lent notícia. Va destacar el compromís del port d’Algeciras amb innovació oberta i col·laborativa. Landaluce està convençut que el port d’Algeciras és l’entorn perfecte per al desenvolupament d’aquest projecte que transformarà i revitalitzarà la manera d’entendre la logística avui.

Expansió i creixement

Recentment, el consorci ha reforçat la seva capacitat d’integració incloent la ciutat de la línia de concepció i la zona lliure de CADIZ (ZFC), tant a nivell local com global. Aquesta expansió ha creat un entorn propici per a la innovació tecnològica, facilitant el desenvolupament i la prova de les noves tecnologies a la província de Cadis i els seus ports.

En aquest context de creixement i expansió, el consorci atrau més empreses i ports internacionals que estan en procés de transformació digital. Fonts de l’organització van comentar que es preparen per a la quarta revolució industrial. Al febrer, Wisekey presentarà aquest projecte en detall al port d’Algeciras. Està previst que anteriorment tingui una participació en una taula rodona sobre aquest tema a Davos.

Imatge cortesia de https://www.apba.es, a qui pertanyen tots els drets