Barcelona publica una app per gestionar estacionament de transport de mercaderies a la ciutat

Per tal d’optimitzar el procés de càrrega i descàrrega de mercaderies, Barcelona va llançar una aplicació mòbil per a la seva àrea metropolitana. Es tracta de “SPRO” la nova app gratuïta que busca unificar la gestió de l’estacionament dels vehicles comercials a les places on es fa distribució urbana de mercaderies (DUM).

Aquesta eina tecnològica facilitarà la feina dels transportistes que al llarg de la història han demandat una solució com aquesta. Inicialment SPRO podrà utilitzar a Barcelona, Badalona, Sant Just Desvern, Castelldefels, l’Hospitalet de Llobregat, Esplugues de Llobregat i Sant Joan Despí. Properament cobrirà altres municipis com Santa Coloma de Gramenet. L’app està disponible per als sistemes operatius mòbils iOS i Android.
SPRO és una eina tecnològica que substitueix l’antiga aplicació “areaDUM”, que es va utilitzar fins ara per gestionar l’estacionament en places de carregui i descarregui de la ciutat.

Com funciona SPRO i què ofereix?

Un cop descarregada l’aplicació només es necessita seleccionar l’àrea i introduir el codi DUM de la zona que es troba ubicat en el senyal vertical, amb la qual cosa es podrà gaudir de mitja hora d’aparcament gratuït. A més si el vehicle estacionat té classificació zero emissions, comptarà amb 30 minuts addicionals.
Un altre avantatge és que l’app permet configurar alertes i notificacions per després rebre-avisant l’usuari que se li està acabant el temps d’estacionament regulat.
SPRO també permet localitzar de manera ràpida i senzilla les places DUM gràcies a el sistema de geolocalització, a l’igual que consultar la previsió de l’ocupació i els horaris de regulació de cada zona. L’aplicació permet obrir un compte personal o empresarial per tal de consultar les dades de el vehicle i les operacions realitzades en les diferents zones.
El sistema predictiu de disponibilitat de places lliures d’estacionament regulat és potser una de les eines més útils de l’aplicació. A Barcelona és molt útil per ajudar els usuaris a trobar ràpidament una plaça disponible de càrrega i descàrrega en superfície.
L’única cosa que requereix SPRO és que se li introdueixi la destinació i l’hora prevista d’arribada, amb la qual cosa l’aplicació procedeix a mostrar al mapa la predicció de la disponibilitat. D’aquesta manera assenyala les zones amb alta disponibilitat en color verd; les de mitjana amb taronja i les de baixa disponibilitat amb vermell. A les zones on no hi ha dades apareixen en color gris.
A la capital catalana els usuaris de SPRO podran utilitzar els nous parquímetres en cas de tenir algun inconvenient amb el mòbil o l’aplicació.

¿I per fer-la servir?

Només n’hi ha prou amb emplenant el formulari en la mateixa aplicació o al lloc web barcelona.cat/SPRO.
Però si ja es compta amb un usuari registrat a l’antiga app “areaDUM” de Barcelona, és possible iniciar sessió en SPRO amb la mateixa contrasenya.
En l’actualitat Barcelona compta amb unes 9.500 places d’carregui i descarregui juntament amb altres 2.000 a l’àrea metropolitana. SPRO arriba en un bon moment per poder-les gestionar.