Carregadors europeus acorden impulsar estàndards d’intercanvi de dades

 Les grans navilieres transportistes marítimes i els propietaris europeus de càrrega uneixen esforços per consolidar la comunicació de dades i l’ús d’estàndards en el mode marítim.

Aquesta aliança va sorgir motivada per la interrupció de la cadena de subministrament que va impulsar a cercar una estreta col·laboració entre propietaris i transportistes.
 L’objectiu és millorar la visibilitat de càrrega i la comunicació i l’intercanvi de dades de manera oportuna, precisa i interoperable.
 La Digital Container Shipping Association, DCSA, i l’Associació Europea de Carregadors (en anglès European Shippers’ Council, ESC) van anunciar l’inici de la col·laboració conjunta.
 Amb això, busquen accelerar l’adopció dels estàndards de la DCSA de codi obert i neutrals per als proveïdors, així com oferir una millor experiència al client en benefici dels carregadors.
 És probable que membres d’European Shippers’ Council participin en proves de concepte i pilots.
 Posteriorment i per tal de digitalitzar el shipping, l’Associació i els carregadors europeus compartiran coneixements i participaran als fòrums dels seus membres.
 També pretenen ajudar els seus membres i altres socis comercials per aconseguir un millor intercanvi de dades.

Solucions informàtiques en transport de contenidors

La DCSA promou la implementació d’estàndards digitals perquè tots els actors de la cadena de subministrament els puguin adoptar.  De fet, entre els membres de la DCSA hi ha les principals navilieres de contenidors del món.
 Aquests estàndards permetrien posar en marxa solucions informàtiques interoperables al camp del transport de contenidors.
 Les normes de l’organisme determinen les bases per aconseguir un intercanvi de dades d’extrem a extrem per tal de garantir que la càrrega sigui més visible durant el recorregut dels contenidors.
 D’aquesta manera, per assolir l’estandardització de documents en assumptes com el coneixement d’embarcament (bill of lading), la col·laboració és fonamental.
Amb aquesta unió (DCSA i ESC), es podran avançar activitats estructurades de compromís entre els membres per adoptar i complir les normes DCSA i aconseguir satisfer les necessitats dels carregadors.

La transformació digital: un pas de suma prioritat

Thomas Bagge, director de Digital Container Shipping Association, en el marc de la integració d’esforços va manifestar que “la manca de digitalització limita el progrés cap a més transparència i visibilitat de la càrrega en temps real i durant tot el recorregut”.  Per aquesta raó, afegeix que “la millor manera d’avançar la transformació digital és fer-ho conjuntament”.
 D’aquesta manera, l’Associació es va comprometre a col·laborar estretament amb els carregadors europeus, amb la ferma esperança que els esforços conjunts acceleraran l’adopció de normes entre els propietaris de la càrrega i les altres parts interessades del sector.
 Per la seva banda, els membres d’European Shippers’ Council, ESC, al capdavant del seu secretari general Godfried Smit, afirmen que es requereix un intercanvi de dades “sense fissures” a tota la cadena de subministrament, per tal de garantir el moviment adequat  de les mercaderies.
 Aquest tipus d’aliances seran fonamentals per consolidar cadenes de subministrament estables, resistents i transparents.