Ciberseguretat: operadors logístics augmenten inversió

La seguretat cibernètica és un dels rubros que més inversió ha rebut recentment per part del sector de logística i transport a Espanya.  De fet s’estima que de mitjana un 12,6% del pressupost anual de les companyies del sector és destinat a Tecnologies de la Informació a ciberseguretat.
 Aquesta dada i altres estadístiques fan part de l’estudi presentat per Hiscox, una de les principals asseguradores als EUA i Europa, en treball conjunt amb Forrester Consulting.  El Hiscox Cyber ​​Readiness Report 2019 analitza el comportament i les tendències d’empreses d’Alemanya, Estats Units, Espanya, Gran Bretanya, Holanda, Bèlgica i França de manera comparativa entre indústries.
La conclusió de l’increment de la inversió en ciberseguretat és contundent.  De fet el 12,6% estimat d’inversió està quatre punts per sobre de la mitjana de les empreses locals que està en 8,6%.  Aquest mateix rubro comparativament amb companyies de logística i transport d’altres països, està a quatre dècimes per sobre que inverteixen un 12,2% del seu pressupost.
A més a l’estudi assegura que aquest lideratge es mantindrà, ja que el 65% de les empreses consultades tenen previst augmentar la inversió en ciberseguretat durant el proper any.

Sobre les estratègies de seguretat cibernètica

El Hiscox Cyber ​​Readiness Report 2019 s’estima que el 62% de les empreses d’operació logística i relacionats, compten amb una estratègia de ciberseguretat, enfront del 57% que reporten companyies d’altres sectors.
No obstant això i malgrat els avenços i inversió, el 73% dels consultats consideren que el transport i la logística són el sector que més pressió a nivell de regulació té respecte a altres mercats.
Un altre aspecte que destaca l’estudi és que les empreses nacionals evidencien els millors resultats pel que fa als temps de gestió d’un incident de caràcter cibernètic.  El 25% de les companyies triguen més de vuit hores en detectar l’atac i eliminar l’amenaça.  El 17% triga més de vuit hores a restablir l’operació després de l’incident.

La repercussió de la inversió

Resulta molt significatiu per al país que el sector de logística i transport que representa el 8% del PIB espanyol, estigui liderant la inversió en ciberseguretat.  Gràcies a això s’ha convertit per complet en una indústria digital.

El canvi fins ara s’inicia, ja que el més segur és que a mitjà termini serà totalment probable admirar les flotes autònomes que portaran i portaran mercaderia al voltant del món.  També veure robots gestionant l’operació d’ingrés i despatx de productes en un magatzem logístic de milers de metres quadrats.

Los incidentes cibernéticos más registrados

El estudio revela que entre las compañías españolas del sector que han registrado inconvenientes cibernéticos, han sido ocasionados por:

  • Virus informáticos: han afectado al 23% de las empresas.
  • Ataques de ransomware o secuestro de datos, 12%.
  • Brecha de seguridad unida a la pérdida de datos del cliente, 12%.
  • Ataques de denegación de servicio 8%.
  • Brecha de seguridad unida a la pérdida de datos de empleados 8%.
  • Pérdida o robo de equipos con datos sensibles 4%.