Uber Freight: de què es tracta aquest nou servei?

Uber Freight és la nova aplicació que ofereix la companyia americana Uber inicialment a Holanda amb projecció per a ús a tot Europa a mitjà termini. L’objectiu d’aquesta innovació tecnològica és aconseguir connectar als que requereixin enviar mercaderies amb empreses de transport que ofereixin aquest servei.
L’operativitat de la plataforma permet als transportistes rebre cotitzacions de preus en temps real per fer enviaments amb tarifes basades segons el comportament del mercat i altres factors. També facilita el pagament ràpid i el poder reservar una càrrega amb només fer un clic.
La companyia busca que Uber Freight sigui una solució oportuna i l’instant per carregadors a través d’una gran xarxa de transportadors de confiança i el seguiment en temps real de l’estat i llocs per on viatja la mercaderia.
L’aplicació va ser llançada fa dos anys als Estats Units i ha estat una solució molt oportuna per al transport i la indústria logística. Els avenços han estat indiscutibles i l’objectiu és traslladar aquests beneficis a nivell global a un sector d’indiscutible creixement en l’economia mundial.

El mercat europeu del transport

Uber analitza que el mercat europeu del transport de mercaderies per carretera ocupa el tercer lloc a nivell mundial, després de la Xina i els Estats Units. Registra operacions per uns de 400.000 milions de dòlars i tot i així tant conductors com carregadors, triguen hores o dies per logar reservar transport per a una sola càrrega.
Per donar solució a aquesta problemàtica la companyia assegura que la tecnologia de Uber Freignt beneficiarà carregadors i transportistes en casos específics. Un exemple concret d’aquesta dificultat és el fet que hi ha camions que transiten sense càrrega gairebé un 21% del total dels quilòmetres que recorren. Aquesta ineficiència fa que els carregadors no aconsegueixin trobar conductors disponibles per portar mercaderies.
D’altra banda Uber considera que l’aplicació serà molt útil per a les pimes del sector que són més del 85% del total dels transportistes europeus. El sistema solucionarà l’inconvenient pel que més es queixen aquestes empreses que consisteix a no poder connectar fàcilment i a preus justos amb els grans carregadors.
Uber Freight busca un mercat transparent i eficient per a tothom, amb beneficis generals mitjançant la reducció de quilometratge no productiu sense desaprofitar combustible.
La plataforma va ser creada el treball conjunt amb els transportadors per ajudar a transformar un procés tan llarg i tediós

Quins serveis ofereix Uber Freight als carregadors

  • Consulteu els preus del mercat en temps real: la plataforma permet obtenir les cotitzacions dels preus d’enviament de manera instantània i transparent. Les tarifes de Uber Freight s’estableixen segons les condicions del mercat i altres factors.
  • Demana una càrrega en qüestió de segons: amb només fer alguns clics és possible crear i sol·licitar el transport de càrrega en el menor temps possible.
  • Realitzar seguiment de la mercaderia en temps real: a través de l’aplicació és possible fer-li seguiment en línia a l’enviament.
  • Accés a la xarxa de conductors i operadors de Uber Freight: l’usuari tindrà la tranquil·litat que totes les càrregues gestionades per la plataforma estan recolzades per una fiable i àmplia xarxa d’operadors de Uber Freight.