Comercio electrónico se consolida durante el confinamiento

A causa de les mesures que han limitat la mobilitat durant tot el temps de confinament per Coronavirus, el canal on-line a Espanya ha doblat la seva participació en el mercat enmig d’un panorama econòmic i de consum inestable i incert.

Comercio electrónico se consolida durante el confinamiento

De fet el comerç electrònic va incrementar en un 40% el nombre de compradors, segment comercial que fins tot just fa uns mesos enrere registrava el 2% de la vendes.  A causa de el confinament les vendes virtuals van duplicar la seva grandària en poques setmanes.
 Un estudi recent de la consultora líder mundial en estudis de mercat “Kantar”, ressalta el constant creixement que evidencia el canal on-line durant els últims mesos.  De fet l’informe va registrar un creixement d’un 3,6% de el comerç electrònic en el mercat espanyol a tall de la setmana acabada el 26 d’abril de 2020. Aquesta dada és el doble en comparació amb la mateixa setmana de l’any 2019.

 El comportament del mercat

 En la mesura que passen les setmanes i continua la quarantena estesa, els carrets de compra virtuals es van omplint cada vegada més, amb articles comprats per consumidors de tots els rangs d’edat.  Els elements demandats són molt variats, fins i tot els productes frescos que fins ara no es compraven molt per aquest canal.

 Alguns casos

 L’escenari ha patit un sacudón tan fort que ha generat efectes canviants en el gran consum espanyol.  Vegem alguns casos:
 Encara que Carrefour té un 7,3% de participació de les vendes en línia i Auchan un 3,5%, estan afectats per la tendència dels clients a cercar el comerç de proximitat.  A futur pot ser que el seu format de venda es converteixi en un avantatge competitiu en el marc de les normes i mesures que es prenguin durant els propers mesos per la pandèmia.
 Mercadona i Lidl, cadenes amb notable creixement entre 2018 i 2019, estan afectades amb la restricció de circulació a les botigues.  Tot i això, els supermercats Marcadona manté una quota de l’24,9% en la coca de el gran consum espanyol, mentre que la cadena alemanya de supermercats de descompte a Espanya, Lidl, només arriba al 5% de participació.
 En el cas dels supermercats Dia per aconseguir recuperar clients ha aconseguit aprofitar l’àmplia de xarxa de botigues amb què compta.  De fet per a finals d’abril va aconseguir una quota de mercat de l’6,4%.

 Es consoliden els canals on-line a Espanya

 A causa de el confinament es va potenciar el comerç electrònic al país tot i que els temps de lliurament de comandes s’han incrementat.  Tot fins al punt que aquest factor es va constituir en el trampolí per al creixement de l’e-commerce a Espanya i l’única forma d’accedir als articles de consum mentre es pot complir amb la quarantena a casa.
 Pel que fa a sectors i segons la consultora, les vendes on-line d’articles esportius es van incrementar en un 191%;  mobles en un 135%, jardineria en un 130% i farmàcia en 26%.  Altres categories van caure en vendes com el calçat i la moda retrocedint un 69% i articles per a mascotes 22%.