Croda instal·la a Catalunya magatzem automatitzat per proveir el mercat europeu

Croda, multinacional britànica del sector químic, va anunciar una inversió de 10,5 milions d’euros al nou magatzem robotitzat ubicat a l’àrea de Fogars de la Selva a Barcelona.

La plataforma compta amb una superfície de 6.100 metres quadrats i es convertirà en el hub de distribució més gran de la companyia a tota la Unió Europea.

Dels 6.100 m2, 1.650 seran destinats a instal·lacions per a oficines i serveis per als seus empleats.

Té capacitat per emmagatzemar uns sis milions de tones i centralitzarà la distribució i l’emmagatzematge dels seus productes.

Gràcies a la gran superfície del magatzem ia la robotització de la seva operació, Croda podrà reduir en un 50% els temps de lliurament i gestionar de forma més eficient.

Actualment la firma química compta a Fogars de la Selva amb una planta on laboren al voltant de 200 treballadors. Exporta el 85% de la producció i, des d’allà, gestiona productes d’altres centres de la companyia.

També té previst invertir 26 milions d’euros addicionals al llarg dels tres anys vinents, per tal de créixer en projectes d’innovació i sostenibilitat i enfortir les seves instal·lacions.

La nova nau entrarà a reforçar l’operació actual per garantir més rapidesa, fiabilitat i traçabilitat dels productes que fabriquen per al sector cosmètic, químic, farmacèutic i la construcció (additius Croda Therm).

Segons Natalia Mas, directora general d’Indústria de Catalunya i consellera delegada d’Acció, gràcies a la inversió realitzada per empreses com Croda, el sector químic a Catalunya s’ha aconseguit consolidar com el tercer més important de la indústria de la regió.

El projecte s’ha desenvolupat juntament amb la col·laboració de l?agència per la competitivitat de l’empresa de Catalunya, Acció.

El creixement de Croda

Va ser fundada el 1925 i té més de 20 anys de presència a Espanya. Des de Barcelona ha anat atenent el mercat ibèric i europeu.

La multinacional britànica és present a més de 70 països. Té una plantilla de més de 5.000 treballadors.

A nivell mundial, Croda compta amb 85 plantes de producció i va assolir el 2020 ingressos totals de 1.634 M€.

El grup té quatre divisions de negoci: Personal Care que representa un 35%; Performance Technologies amb 31%; Life Sciences amb 26% i Industrial Chemicals amb 8%.

Va adquirir Iberchem, amb la qual cosa va incorporar les fragàncies al seu negoci.

L’objectiu de la companyia és oferir al mercat de consum diversos negocis units per tal de crear un servei complet per als seus clients.

Ara amb el nou magatzem a Fogars de la Selva a Barcelona, podrà complir la meta de convertir-lo en el hub de distribució més gran a Europa.

A Espanya compta amb la filial Croda Ibèrica amb seu principal a Barcelona i on va facturar el 2020 al voltant de 59,4 M€, comptant amb una plantilla de 171 empleats.

Des del 2011 la multinacional anglesa a través del grup d’inversions tecnològiques es va comprometre amb la innovació i l’aplicació de les noves tecnologies a les plantes i superfícies logístiques.