Panattoni desenvoluparà plataformes logístiques en parcel·la adquirida a Tarragona

El promotor immobiliari logístic-industrial Panattoni segueix en l’objectiu d’expandir-se per Catalunya. Per això, recentment va adquirir la plataforma logística d’El Corte Inglés ubicada a La Bisbal del Penedès (Tarragona).

El procés de venda va ser gestionat per BNP Paribas Real Estate.

Per part seva, Panattoni va comptar amb l’assessoria de JAP Lawyers, Arcadis, Freshfields i Torrella Enginyeria.

Gràcies a aquesta transacció, Panattoni afegeix a la cartera d’actius uns 230.000 metres quadrats de superfície logística.

La parcel·la és dins del tercer anell logístic de Barcelona, al Corredor del Penedès a la intersecció de l’AP-7 i l’AP-2.

Al Corredor del Penedès ja hi fan presència grans firmes i és un sector d’alta demanda, gràcies a la seva ubicació estratègica per al desenvolupament de l’activitat logística en totes les etapes.

Segons Carlos Cuevas, director de Desenvolupament de Negoci de Panattoni per a Espanya i Portugal, el nou projecte al Penedès estarà en una ubicació perfecta.

Des d’allà serà possible satisfer les necessitats dels clients potencials de la companyia en matèria de comerç electrònic.

També dels operadors logístics que requereixen estar ubicats en un lloc estratègic des del qual puguin atendre amb rapidesa les demandes de la Península Ibèrica i altres països del sud d’Europa.

Panattoni va iniciar la seva incursió a Catalunya des de fa un any quan va adquirir “Panattoni Park Barcelona City I” un espai de 47.000 metres quadrats d’extensió ubicat a Castellbisbal (Barcelona).

Què farà Panattoni a la parcel·la adquirida?

L’objectiu més immediat de la companyia en aquesta superfície, és començar amb la remodelació de l’edifici de 45.000 metres quadrats que hi ha a la parcel·la.

També planeja construir dues plataformes noves “d’última generació” a la resta d’espai que no tenen construcció i que s’estendria fins als 110.000 metres quadrats de superfície llogable.

Una altra de les alternatives proposades és el desenvolupament d’una nau única de 180.000 metres quadrats de superfície llogable, en cas que així es necessiti per demanda.

La inversió total del projecte és aproximadament de 135 milions d’euros.

Carlos Cuevas va afegir que l’actiu adquirit per Panattoni “és la millor oportunitat per demostrar la capacitat que tenim per desenvolupar projectes de gran envergadura”.

Amb això esperen assolir el lideratge del sector a Espanya, com ja ho tenen a altres països europeus.

I per aconseguir-ho, afegeix el director de Desenvolupament de Negoci de Panattoni, “són necessàries grans superfícies eficients, modernes i sostenibles des d’on es pugui avançar l’operació”.

I El Corte Inglés?

Per la seva banda, la reconeguda marca apostarà a unificar la gestió i l’activitat logística de les Balears i del nord-est peninsular.

Ho continuarà fent des de les instal·lacions que ja operen a la primera corona logística al Vallès Oriental de Barcelona.

Els grans magatzems El Corte Inglés disposen d’una propietat d’uns 165.000 metres quadrats ubicats al municipi de Montornès del Vallès.

Aquests actius són estratègics per al desenvolupament de la seva gestió comercial gràcies a la tecnologia de què disposa en aquestes superfícies logístiques.