DHL fa servir algoritme en els seus magatzems per millorar productivitat de treballadors

Gràcies a un nou algoritme creat per l’operador logístic DHL basat en Intel·ligència Artificial, IA, ara serà possible en els seus magatzems optimitzar l’e-fulfillment.  Aquesta és una expressió anglosaxona associada amb la logística de el comerç electrònic pel que fa a la venda del producte, gestió logística de comandes i lliuraments a domicili.

En les seves primeres aplicacions, la solució ha aconseguit reduir fins a la meitat de la distància que recorren els treballadors dels magatzems, aconseguint incrementar la seva productivitat fins a un 30%.
 Aquest avanç va néixer com a resposta a l’increment de el comerç electrònic derivat de la crisi sanitària actual.  La solució de DHL Supply Chain es basa en l’ús de les prediccions a partir d’eines analítiques i la tecnologia de la informació.
 Markus Voss, director d’Informació i Operacions en DHL Supply Chain, opina que el COVID ha deixat en clara evidència que les imprevisibles fluctuacions dels volums de productes individuals, poden tensionar considerablement les cadenes de subministrament.
 En aquest escenari i sota pressió, pot presentar-manca de claredat entre la veritable existència d’estoc i les dades de disponibilitat real d’un producte.  Aquesta inexactitud d’informació pot ocasionar retards en els enviaments a al consumidor final.

L’algoritme IDEA

Precisament l’algoritme va néixer per esmenar aquesta imprecisió d’informació, ja que amb el passar dels dies els rangs de productes són cada vegada més diversificats.  A l’una els clients tenen expectativa per un servei de lliurament ràpid, transparent i amb la possibilitat de fer seguiment en temps real.
 Amb aquestes exigències l’algoritme IDEA pot integrar-se fàcilment amb la infraestructura tecnològica i els sistemes d’un magatzem tradicional, amb la qual cosa és possible reduir costos.  L’algorisme és una excel·lent eina per estimar fluctuacions de demanda, així com per optimitzar la distribució de la força de treball i canalitzar béns i cicles de comandes amb més celeritat.
 IDEA és una alternativa per respondre als reptes de l’ecommerce.  De fet és una solució d’IA que permet optimitzar les rutes de picking dins d’un magatzem logístic, així com agrupar les comandes de forma lògica.
 En aquest sentit el poder planejar tasques intel·ligents i integrades també permet distribuir d’una millor manera a el personal de treball ajudant-los a prioritzar els enviaments més crítics en un lapse de temps.  DHL manifesta que la solució també redueix el temps requerit de capacitació dels treballadors, així com el percentatge d’errors en la feina de casa.

L’objectiu de l’e-fulfillment

L’e-fulfillment busca crear una experiència de compra positiva per al client final durant tot el procés de venda d’un producte en línia (des del moment de la compra fins que és lliurat).
 L’eina pot tenir en compte infinitat de factors que van des de la manera de pagament, allistament de la comanda (packaging, picking), despatx de el mateix a través d’una empresa de transports, seguiment del producte, servei a el client i lliurament satisfeta o per canvi  o devolució, sempre que hi hagi disponibilitat.

L’algoritme és un soci logístic per optimitzar temps i costos.