Mercado inmologístico debería recuperarse en segundo semestre de 2020

El Mercat inmologístic s’hauria de recuperar en segon semestre de 2020

Segons dades recents de Forcadell grup empresarial expert en gestió immobiliària, la crisi ocasionada per la pandèmia ha tingut un impacte inferior a l’esperat pel que fa a el sector inmologístico a Catalunya. S’estima que la integració entre el desenvolupament immobiliari i la logística pugui augmentar en el segon semestre del l’any amb l’increment de la contractació de metres logístics a la regió.
Mercado inmologístico debería recuperarse en segundo semestre de 2020
Les dades indiquen que durant el segon trimestre de 2020 van ser contractats 89.453 metres quadrats logístics (un 17% menys en comparació a el mateix període en 2019). En contra de tot pronòstic i tot i que durant l’abril l’activitat es va veure fortament afectada per la crisi sanitària, entre maig i juny es va registrar una bona recuperació.

Dades per zones a Barcelona

Les dades relacionades amb el comportament de les operacions i la quantitat de metres quadrats, deixen entreveure un panorama encoratjador en el comportament de la inmologística a la Ciutat Comtal. Aquests són els indicadors:
● La primera corona de Barcelona va registrar en tres operacions 15.213 metres quadrats.
● La segona corona de Barcelona va concentrar el 53% de la superfície logística contractada a Catalunya amb nou operacions i 47.640 metres quadrats.
● La tercera corona va registrar 26.600 metres quadrats en quatre operacions.
Amb relació a la disponibilitat d’espais logístics no s’ha registrat augment en el que va corregut de el segon semestre de l’any. La mostra és que el 39% de total (34.600 metres quadrats), són naus de nova construcció.
Forcadell també destaca la compra per part de Patrizia, companyia experta en inversió immobiliària professional, de el Parc de Proveïdors de Seat. La compra es va realitzar per 26 milions d’euros com a mostra de l’interès en la inversió en el mercat inmologístic a Catalunya.

Comportament inmologístic a Espanya

Durant el període d’abril a juny el volum d’inversió immobiliària directa a Espanya va sumar 1.060 milions d’euros, la qual cosa representa un 65% menys en comparació a el segon trimestre de 2019 per crisis de pandèmia. Tot i això, s’espera la reactivació de el sector.
Per la seva banda Madrid i Catalunya van registrar el tancament de diverses operacions durant el mes de juliol de 2020. També s’observen alguns projectes a Andalusia i València.
Algunes inversions en metres logístics
● Supermercats DIA invertirà més de 50 milions en les seves instal·lacions a la nova Plataforma Central Iberum.
● Prémer Properties acabar obres de la seva nova plataforma logística a Torija, Guadalajara. Per la seva banda, Servei Mòbil va llogar una nau de 11.000 m2 a P3 Logistic Parks pel centre peninsular.
● Així mateix Stoneweg aixecarà una plataforma logística en els terrenys on operava l’antiga planta d’embotellament de Coca-Cola.
● A l’àrea madrilenya també sobresurt el nou magatzem inaugurat per La Sirena per complir amb les comandes a través de comerç electrònic.
● Prologis va adjudicar a CBRE la comercialització en co-exclusiva dels seus parcs en Porta de Madrid i San Fernando, així com del de la Granada, a Barcelona.
● A Sevilla continua l’augment de la seva activitat logística amb el 94% d’ocupació de les seves instal·lacions.