Ropa inteligente para rastrear contagios en espacios logísticos

Roba intel·ligent per rastrejar contagis en espais logístics

Com una solució efectiva d’última tecnologia per prevenir el COVID 19, Linde Material Handling, empresa líder en solucions logístiques, presenta al mercat la roba intel·ligent.  La vestimenta busca prevenir i rastrejar contagis en espais industrials i logístics.

Ropa inteligente para rastrear contagios en espacios logísticos

 Si bé al mig de l’operació les normes de distanciament són clares, els empleats poden tenir una percepció enganyosa sobre mantenir la distància adequada.  És allà quan Linde Material Handling presenta dues eficaços i senzilles solucions en roba intel·ligent per resoldre temes de distanciament i protegir la vida.

Les dues solucions

Una és l’armilla de seguretat Linde Secure Distance Vest i l’altra és la unitat portàtil Linde Distance Beeper, d’ús flexible.  La novetat és que són capaços de proporcionar advertències visuals, auditives i tactils, en cas que els que portin la roba s’apropin massa entre ells.  D’aquesta manera és possible treballar amb llibertat i tranquil·litat evitant possibles contagis.
 El Secure Distance Vest, SDV, és un dispositiu portàtil de seguretat, certificat segons la norma de seguretat EN ISO 20471. És l’encarregat de fer monitoratge permanent perquè es mantingui la distància mínima correcta entre els empleats.  D’aquesta manera si s’acosten massa les armilles emeten alertes en forma de llampades, vibracions i sons d’advertència.
Això és possible mitjançant l’ús de tecnologia de banda ultra ampla, precisa i fiable.  Pot funcionar a través de prestatgeries, portes i parets.  L’avantatge és que no requereix de cap infraestructura tècnica addicional, ja que des del moment en què els treballadors fan servir la roba intel·ligent, poden dedicar-se a la feina sense estar pensant tot el temps en mantenir distància.  D’aquest control s’encarrega el dispositiu.
En cas de detectar un cas positiu dins de l’empresa, el Secure Distance Vest compta amb una funció addicional de seguiment i localització “Tracking & Tracing”.  Amb ella és possible conèixer qui ha estat a punt la persona que ha resultat positiu i fer un cèrcol epidemiològic sense haver de portar a quarantena a tota una plantilla.
 El Secure Distance Vest va sorgir a partir de el sistema d’assistència Safety Guard de Linde ideal per advertir sobre xocs entre carretons i vianants en espais logístics.  Per la seva banda el mecanisme d’alertes també va ser inspirat en una altra solució de la companyia coneguda com Distance beepers.  Aquestes són unitats portàtils petites que poden anar subjectes a un cinturó, a la roba o mitjançant polseres i ofereixen les mateixes funcions que el SDV.
 Per evitar aturar les activitats en els centres logístics i de distribució, aquest tipus de roba és ideal per no aturar l’operació logística ni parar tota una operació.

Ja estan sent usades

Segons Linde Material Handling dues solucions ja estan sent utilitzades amb èxit en diversos centres propis, on els treballadors han fet retroalimentacions positives després de provar-les.  Un altre avantatge és que quan se superi la pandèmia, la roba i el dispositiu pot seguir utilitzant-se com a eines de seguretat laboral, la qual cosa fa que aquesta sigui una inversió totalment sostenible.