El Port de Barcelona disposarà d’11 hectàrees de sòl per a ús logístic

A partir del trasllat de la terminal de mercaderies de Morriot a l’antic llit del riu Llobregat, el port de Barcelona guanyarà 11,5 hectàrees de sòl per a ús logístic, terciari i educatiu. El canvi busca la transformació de l’àrea compresa entre Montjuïc, la ronda Litoral i el port, amb la finalitat de millorar la zona urbana portuària i guanyar nous espais d’ús ciutadà i portuari.

El Port de Barcelona dispondrá de 11 hectáreas de suelo para uso logístico

El trasllat de la vella estació de mercaderies incrementarà la superfície urbana del port en més d’un 25%, amb la qual cosa podrà passar de les actuals 60 hectàrees a 76.

Enmig de totes les transformacions també es té prevista la reforma dels molls de Barcelona i Drassanes. Aquests canvis preveuen el pas de les terminals de creuers i de ferris de al World Trade Center a al Moll Adossat. Amb aquest ajust es guanyaran 1,5 hectàrees d’espai públic enfront de la mar.

El Pla Estratègic del Port Vell 2025

Tots aquests canvis i trasllats fan part de el nou Pla Estratègic del Port Vell 2025 que inclou el compliment de 35 projectes per dur-los a terme durant el proper lustre. El Pla compta amb un pressupost de 55 milions d’euros per executar a curt i mitjà termini. L’autoritat portuària invertirà uns 37 milions d’euros i els 18 restants són d’inversió privada.

Fora d’aquest pressupost també es contemplen 50 milions d’euros d’inversió en l’Hermitage, un centre cultural el desenvolupament compta amb el suport del Port de Barcelona. Aquest centre generarà uns 377 nous llocs de treball segons estudis municipals i reforçarà els aspectes més valorats de la Ciutat Comtal com ho són la seva arquitectura i la seva cultura.

L’autoritat portuària continua negociant amb l’Ajuntament per concertar i arribar a acords perquè l’Hermitage a la Nova Bocana s’integri adequadament a la ciutat.

Els objectius de el Pla Estratègic 2025

El Pla Estratègic 2025 va ser aprovat pel consell d’administració del Port Vell. Dins dels seus propòsits està aconseguir la sostenibilitat mitjançant una triple visió en el social, en l’economia i en medi ambient.

Segons Joan Colldecarrera director de l’Port Vell, tot apunta aconseguir aconseguir una façana marítima adequada i connectada amb la resta de la ciutat portant el lideratge en la relació port-ciutat i les noves fronteres al mig de el creixement del Port de Barcelona cap al sud.

El pla va aconseguir consolidar-se gràcies a la participació activa d’empreses privades i institucions públiques, centres culturals, educatius, associacions i empreses. Per la seva banda, la presidenta del Port de Barcelona, ​​Mercè Conesa, el Pla Estratègic de l’Port Vell serà una oportuna contribució en el compliment dels reptes i potencial de desenvolupament de Catalunya amb vista a l’any 2025.

Dins dels principals projectes del pla hi ha la reforma de al Moll de Pescadors; la reforma del Moll d’Espanya i la creació de refugis climàtics amb espies verds per a descans amb confort tèrmic que contraresten les onades de calor.

El pla es desenvolupa buscant dinamitzar l’economia enmig de l’emergència sanitària.