El Port de Tarragona ha començat l’anàlisi estratègic dels propers 4 anys

A manera de full de ruta per als propers quatre anys, el port de Tarragona està elaborant l’anàlisi estratègic d’aquest període. D’aquesta manera, les autoritats estimen que serà una manera d’anticipar-se tant als esdeveniments com una preparació per als escenaris que es puguin presentar en el futur.

Amb aquesta finalitat, des de l’enclavament portuari han encarregat a dues empreses l’elaboració de l’anàlisi estratègic 2024-2028. Es tracta d’un document que analitzarà les tendències que puguin afectar el port a mitjà termini. Alhora, aquesta anàlisi serà la que sent les bases per desenvolupar el pla estratègic del port.

Cal recordar que el port català està en procés d’actualització de la planificació estratègica. Això perquè recentment s’ha aprovat el nou marc estratègic, que defineix els escenaris per als ports.

Anàlisi estratègica:Fases

Fonts del port de Tarragona van comentar que desenvoluparan el pla estratègic en tres fases que es realitzaran de manera progressiva. Van detallar que la primera fase estarà dedicada a l’anàlisi estratègica interna i externa. La segona fase estarà dedicada a revisar lanàlisi estratègica que donarà la primera fase. Això per comptar amb les necessàries definicions per a la visió estratègica de la institució.

Finalment, durant la tercera fase, les autoritats definiran el pla d’acció per al port. És a dir, que amb les bases de les fases anteriors, es podrà comptar amb la implantació de les diferents estratègies per al desenvolupament del port durant els propers quatre anys.

D’altra banda, les empreses responsables de fer l’anàlisi estratègica de l’enclavament són MC Valnera i 97 S&F Tarragona. Es va conèixer que l’import per a aquesta tasca va ser de poc més de 106 mil euros.

Transformació energètica

En ordre d’idees diferent, el president del port de Tarragona, Saul Garreta, va comentar recentment sobre els reptes que està assumint la institució. Va recordar que la sostenibilitat econòmica és un dels factors claus dins de la competitivitat dels ports. Per això, va assegurar que estan a la recerca de convertir-se en els primers a implementar la transició energètica. A parer seu, aquesta acció representarà obtenir una posició d’avantatge davant dels competidors.

Així mateix, l’autoritat portuària va recordar que Tarragona compta amb potencialitats molt importants. Va detallar que tenen un teixit empresarial molt robust, juntament amb altres condicions amb un clima favorable, universitats i altres. Va assegurar que es tracta d’avantatges que es poden aprofitar per al desenvolupament sustentable.

Va destacar que el port de Tarragona està posicionat al cinquè lloc dins del rànquing dels ports de l’estat espanyol. Alhora, es van mobilitzar més de trenta milions de tones per al tancament del 2022. D’altra banda, el port és un dels líders dins dels tràfics de cereals. Això amb un rècord de 5,95 milions de tones per a l’any passat. Així mateix, el port també té un paper estratègic per al sector agroalimentari de Catalunya. També posseeix un excel·lent posicionament com a hub de productes relacionats amb la petroquímica a la Mediterrània.

Imatge cortesia de https://www.porttarragona.cat, a qui pertanyen tots els drets