El Prat va registrar una caiguda d’1,5% de trànsit de mercaderies respecte del 2022

El trànsit de mercaderies de l’aeroport de Barcelona – El Prat Josep Tarradellas va registrar una contracció de l’1.5% interanual durant el mes de maig del 2023. Dins del conjunt dels quatre grans aeroports espanyols, l’aeroport Internacional Adolfo Suárez Madrid-Barajas va ser l’únic que va registrar increments durant el mes esmentat. En aquest cas, el creixement va ser del 13,1%, amb una mobilització de 53,3 milions de tones.

El Prat registró una caída de 1,5 de tráfico de mercancías con respecto a 2022

El cinquè mes de l’any, el total de tones mobilitzades de mercaderies a tots els aeroports espanyols va ser de 87.5 milions. Aquesta xifra equival a un creixement del 5.5% respecte al mateix període del 2022, segons les dades que ha detallat l’administrador aeroportuari Aena.
Per part seva, els aeroports de Saragossa i Vitòria, també van registrar caigudes en les xifres de mercaderies mobilitzades. En el cas de l’aeroport de Vitòria, la caiguda va ser del 3.2%. El total de mercaderies mobilitzades va ser de 6,3 milions. A l’aeroport de Saragossa, la contracció va ser del 12,7%, amb un registre total de 7,8 milions de tones.

Acumulat en trànsit de mercaderies

El gestor aeroportuari va detallar que fins al mes de maig del 2023, l’acumulat de tones va registrar un creixement del 2.7% interanual. Això va representar un moviment de 424,4 milions de tones.
Pel que fa al trànsit discriminat, l’aeroport de Madrid-Barajas va comptar amb un increment del 8,9% interanual, amb un trànsit de 252,5 milions de tones. Tot i això, l’aeroport de Barcelona va mantenir xifres similars a les de l’exercici passat. En aquest cas, l’increment va ser del 0,8%, amb una mobilització de 61,9 milions de tones.
Per la seva banda, l’aeroport de Vitòria va comptar amb una contracció de l’1.5% a l’acumulat entre el gener i el maig d’aquest any, respecte a l’any anterior. Es van mobilitzar 29,6 milions de tones. En el cas de l?aeroport de Saragossa, el total de tones acumulades va ser de 48.5 milions, amb un descens del 16.9% interanual.

Primer semestre

Pel que fa als sis primers mesos del 2023, Aena va informar que els aeroports que componen la seva xarxa van gestionar un total de 507 mil 543 tones. La xifra representa un 2.8% per sobre dels resultats obtinguts el primer semestre del 2022. Comparant els resultats amb els obtinguts el 2019, abans de la pandèmia, el creixement va ser de l’1.6%, van detallar des d’Aena.
L’enclavament aeroportuari amb més volum de càrrega va ser novament Adolfo Suárez-Madrid – Barajas. El moviment de càrrega registrat va ser de 51 mil 363 tones. Aquesta xifra representa un creixement interanual del 12,5%. En segon lloc, es va ubicar l’aeroport Josep Tarradellas Barcelona – El Prat. En aquest cas, va presentar una contracció del 4.6%, amb un total de 12.603 tones mobilitzades. En tercer lloc, es va ubicar l’aeroport de Vitòria, amb una contracció del 2.6% i un trànsit total de 6 mil 458 tones. A la quarta posició es va ubicar l’aeroport de Saragossa. En aquest cas, la contracció va ser del 22,4%. La càrrega mobilitzada va ser en aquest darrer cas de 5 mil 922 tones.