Gasnam: el gas natural és essencial per descarbonitzar el transport de mercaderies

A mitjans de setembre a Madrid es va dur a terme el “Green Gas Mobility Summit”, esdeveniment que va congregar a representants de el Govern nacional i membres de diferents sectors associats a la mobilitat sostenible a Espanya.

Des de la inauguració de la jornada, els participants van insistir en la necessitat d’implementar l’hidrogen i de l’biogàs al sector com a combustibles neutres en emissions de carboni.

No obstant això, en el marc de la inauguració de l’esdeveniment, es va evidenciar la consolidació de el gas natural com l’alternativa més immediata i real que permeti una veritable descarbonització del transport pesat per mar i carretera.

En aquest sentit, Gasnam, associació ibèrica per a la mobilitat sostenible, espera que el govern lideri la implementació d’un sistema de garanties d’origen per als gasos renovables.

L’objectiu final és aconseguir el suport decidit per permetre la penetració dels gasos renovables a el sector transport.

L’ús de l’GNL i altres combustibles en el sector

Segons l’Associació, el nombre de camions matriculats que fan servir GNL per mobilitzar-ha crescut en un 33% en el que va corregut de 2021. Per la seva part en el sector marítim les comandes a nivell global de vaixells que utilitzin GNL van aconseguir arribar a un 30% del tonatge ja contractat.

Gasnam indica que aquests camions i vaixells es troben a prop de complir amb les zero emissions netes de CO2 gràcies al biometà.

En aquest sentit l’Associació confia que el Govern impulsi activament a través dels fons Next Generation, la implementació d’un sistema de garanties d’origen per als gasos renovables i aquest tipus de combustibles.

També considera necessari invertir en investigació i desenvolupament per a enfortir la cadena de valor.

Avenços d’empreses de el sector

Durant la primera jornada de l’esdeveniment, la secretària general de Transports de Govern, María José Rallo, va exaltar a empreses com Enagás, que va avançar el seu compromís de neutralitat en carboni a 2040 ia inicis d’any va posar en funcionament juntament amb altres socis, la primera hidrogenera a 700 bars de país.

També va destacar la signatura amb Naturgy i Exolum de la primera gran aliança d’hidrogen per a corredors de mobilitat a Espanya.

Per la seva banda, CNH Industrial va recordar les estratègiques oportunitats que ofereix el gas natural com un adequat pont cap a l’ús del biometà.

El paper protagonista de el gas natural a la descarbonització del transport

Segons un estudi de PwC, la penetració del 25 al 40% de biogàs en el transport per carretera, ajudaria a la reducció de tres a set milions de tones de CO2.

Així mateix, Natural & bio Gas Vehicle Association, estima que el canvi a vehicles a gas serà una de les principals raons per aconseguir que el 2030 es redueixi en un 30% l’emissió de gasos d’efecte hivernacle a l’atmosfera.

En aquest sentit, la descarbonització podrà ser una realitat en la mesura que s’afavoreixi l’ús de combustibles alternatius com el gas natural. Si s’incentiva el seu ús, s’aconseguiran unes emissions mitjana de 95 g / km de CO2.