Intel·ligència artificial: com Heineken la fa servir per als seus pronòstics de demanda

Utilitzar la Intel·ligència Artificial (IA) per als pronòstics de demanda pot millorar significativament la precisió i eficiència de les operacions en diversos sectors. És per això que Heineken està fent servir eines disruptives per a millorar els processos generals i específics.

Inteligencia artificial cómo Heineken la usa para sus pronósticos de demanda

De fet, l’ús de IA per a pronòstics de demanda permet a les empreses anticipar-se a les necessitats del mercat, optimitzar inventaris, i millorar l’eficiència operativa. Els experts asseguren que la clau de l’èxit resideix en la correcta recopilació i preparació de dades, la selecció adequada del model, així com d’un procés continu d’avaluació i millora.

IA per als pronòstics de demanda d’Heineken

En concret, fonts d’Heineken van anunciar que estan avançant en la millora de les seves previsions de demanda mitjançant la implementació d’intel·ligència artificial (*IA) i aprenentatge automàtic. Per a aconseguir-ho, la cervesera neerlandesa ha adoptat una solució *SaaS (Software as a Service)  de Blue Yonder. Es tracta de Blue Yonder *Cognitive *Demand *Planning, una solució *Saas d’última generació. Van detallar que està basada en microserveis. Així mateix, és una eina nativa en el núvol que utilitza tant Intel·ligència Artificial com Aprenentatge Automàtic. La intenció és millorar la precisió de les previsions de l’empresa.

Estimen que l’eina permetrà a Heineken ajustar la seva producció i subministrament de manera més precisa, tenint en compte dinàmiques tant externes com internes. Al seu torn, l’eina també ajudarà a reduir biaixos en les seves previsions.

Aquesta iniciativa és part dels esforços continus de millora en la cadena de subministrament d’Heineken i s’espera que tingui un impacte positiu en la sostenibilitat de l’empresa. Específicament, la solució permetrà unificar en el núvol tots els registres comercials i els relacionats amb els processos de planificació. Això facilitarà la presa de decisions més informades i en temps real, permeten a Heineken operar amb major velocitat i escala.

Beneficis

Entre els beneficis específics d’aquesta implementació es troben la possibilitat d’escurçar el cicle de planificació, prendre decisions basades en dades, reduir errors i millorar la precisió en les previsions de demanda. A més, la capacitat de respondre de manera més ràpida i adequada als canvis en la demanda és un avantatge significatiu en el competitiu mercat cerveser.

Altres avantatges són la capacitat de comprimir el cicle de planificació i capacitar als planificadors per a promoure l’estratègia. Igualment compta entre els beneficis la possibilitat de crear i implantar solucions personalitzades i ampliades. Amb una solució d’aquest tipus, augmenta la capacitat per a gestionar la complexitat i augmentar la precisió dels processos.

Amb aquestes millores, Heineken no sols optimitza la seva eficiència operativa, sinó que també enforteix la seva posició en el mercat en poder adaptar-se ràpidament a les fluctuacions en la demanda. Aquesta adopció de tecnologies avançades reflecteix el compromís d’Heineken amb la innovació i la sostenibilitat en totes les seves operacions.

En qualsevol cas, es tracta d’accions que s’emmarquen en les estratègies de sustentabilitat de l’organització en tots els components de la seva cadena de valor.

 

Imatge cortesia d’https://www.heinekenespana.es, a qui pertanyen tots els drets