La Zona Franca de Barcelona va ratificar un pressupost ambiciós per a aquest 2024

 El Consorci de la Zona Franca de Barcelona va aprovar recentment el seu pressupost per al 2024. La institució preveu obtenir beneficis per valor de 13,23 milions d’euros per al proper any. La xifra representa un increment de l’11,6% respecte de l’exercici anterior. Des de l‟organització destaquen que aquesta projecció financera confirma el compromís continu de l‟entitat amb la innovació, la sostenibilitat i la promoció de la nova economia.

A més, el Consorci ha anunciat els seus projectes principals per a l’any 2024. Destaquen l’execució de la segona fase de DFactory Barcelona, ​​un important centre de referència internacional a la indústria 4.0. Així mateix, es durà a terme la celebració de la 24a edició del SIL Barcelona, ​​una fira líder en logística i transport, així com la quarta edició de la Barcelona Woman Acceleration Week (BWAW) i la cinquena edició de la Barcelona New Economy Week (BNEW ). Aquests esdeveniments contribuiran significativament a l’impuls econòmic i la promoció empresarial a la regió. El Consorci de la Zona Franca de Barcelona continuarà també amb la implementació del Pla Estratègic, consolidant així el seu compromís amb el desenvolupament econòmic i social de la zona.

Pressupost 2024

Durant la sessió plenària del Consorci de Zona Franca de Barcelona (CZFB), presidida per l’Alcalde de Barcelona, ​​Jaume Collboni, s’ha anunciat una projecció d’ingressos nets per a l’any 2024 de 59,2 milions d’euros. En aquest esdeveniment, el CZFB va detallar com serà la segona fase de desenvolupament del DFactory Barcelona. Aquest projecte enfortirà encara més el reconegut ecosistema de la indústria 4.0, afegint 70.000 metres quadrats addicionals als 17.000 ja existents. A més, s’han presentat els esdeveniments clau per a la promoció econòmica, encapçalats per la celebració de la 24a edició del SIL Barcelona, ​​una fira de referència mundial en logística, transport i intralogística. També s’ha anunciat la cinquena edició de Barcelona New Economy Week (BNEW) i la quarta edició de la Barcelona Woman Acceleration Week (BWAW). El CZFB continuarà fomentant l’esperit empresarial a través de les seves dues incubadores d’alta tecnologia: la Incubator 3D, la primera a Europa dedicada a la impressió 3D, i la Incubadora de Logística 4.0, pionera a Espanya a l’àmbit de la indústria 4.0 sector logístic. Així mateix, s’ha presentat el grau d’execució del Pla Estratègic de l’entitat, detallant 16 projectes estratègics dividits en 532 accions, el 98% de les quals s’han executat sense retards.

Compromís amb lactivitat econòmica

D’aquesta manera, l’any 2024, la institució mantindrà el compromís amb l’activitat i la promoció econòmica, centrant-se completament en la innovació, la sostenibilitat i la promoció de la nova economia. És important destacar que el Consorci de la Zona Franca de Barcelona és una entitat pública que opera de manera autònoma, sense rebre ingressos o ajut econòmic extern. S’autofinança a partir dels beneficis generats per les seves activitats, que són utilitzats per crear oportunitats tant per a les empreses com per a la societat en general. Imatge cortesia de https://zfbarcelona.es, a qui pertanyen tots els drets