Train Port Barcelona, l’empresa d’Adif i el Port, en marxa

El Port de Barcelona i Adif han constituït la societat Train Port Barcelona, una empresa conjunta participada al 50% per totes dues entitats. Es tracta d’una fita que marca un pas crucial en la col·laboració entre les administracions per al desenvolupament i la gestió del node logístic ferroviari de l’àrea metropolitana de Barcelona.

Train Port Barcelona, la empresa de Adif y el Port, en marcha

Entre els objectius de Train Port Barcelona està el fer un impuls al transport ferroviari de mercaderies en l’eix mediterrani i més enllà. Aquesta empresa s’encarregarà de planificar, desenvolupar i administrar les infraestructures que compondran el node logístic. Algunes d’aquestes inclouen el Complex ferroviari de Can Tunis i les terminals intermodals de La Llagosta, el Port de Barcelona i l’Autopista Ferroviària (*ferroutage).

Objectius de Train Port Barcelona

Fonts del port de Barcelona han assegurat que tots dos socis de Train Port Barcelona treballaran de manera coordinada per a optimitzar les inversions i la gestió dels recursos. Això amb la finalitat d’oferir serveis més competitius. La societat també aspira a convertir-se en l’interlocutor de referència per als operadors ferroviaris i les terminals *ferroportuarias. En qualsevol cas, la intenció és garantir un servei de qualitat al client final.

Així mateix, totes dues organitzacions han assenyalat que la creació de Train Port Barcelona representa un avanç significatiu en la gestió *ferroportuaria. Això perquè es tracta d’una acció que passa de la col·laboració entre institucions a la cooperació i corresponsabilitat. Es tracta d’un enfocament que busca aconseguir la màxima eficiència en termes ambientals, de connectivitat i competitivitat.

Activitats

Entre les activitats que la societat Train Port Barcelona durà a terme compten la gestió i explotació del Centre de Gestió *Ferroportuario de Barcelona (*CGFB) i la prestació de serveis de maniobra i operacions de tren. També està contemplada entre els abastos de la societat la construcció i explotació de la futura Terminal Intermodal del Port de Barcelona.

Igualment des de l’enclavament català van assegurar que l’explotació de la Terminal Intermodal i Logística de La Llagosta estarà també dins de les responsabilitats de la flamant societat. Van detallar que comptarà amb participació en la futura terminal d’Autopista Ferroviària (*ferroutage)

De fet, van assegurar que Train Port Barcelona es posiciona com una iniciativa pionera en la gestió d’infraestructures *ferroportuarias. Això perquè és una iniciativa capaç de propiciar sinergies i aprenentatge en un sector clau per al desenvolupament social i econòmic del país.

Cal destacar que les inversions previstes en les diferents infraestructures gestionades per Train Port Barcelona ascendeixen a 47 milions d’euros. Al seu torn, estimen que la creació d’ocupació rondarà pels 200 llocs de treball. 

En definitiva, des de la nova societat van assegurar que la constitució de Train Port Barcelona marca l’inici d’un nou capítol en la logística de la ciutat. En suma, és una forta aposta per un transport més sostenible, eficient i competitiu.

Imatge cortesia d’https://www.portdebarcelona.cat, a qui pertanyen tots els drets