Aquestes són les mesures del Port per reduir els efectes del Covid 19

Per tal de minimitzar els efectes del coronavirus, el Port de Barcelona ha implementat diverses eines per tenir cura tant als seus 41.000 treballadors (1,1% dels llocs de treball de tot Catalunya), com a més de 500 empreses presents allà.

Estas son las medidas del Port para reducir los efectos del Covid 19

L’operació del Port és vital i imprescindible per poder garantir a la ciutadania els serveis bàsics enmig de la pandèmia a nivell mundial.  En aquesta època de crisi per salubritat el repte més important del Port és oferir una resposta coordinada i urgent que generi noves oportunitats a el sector.
 Ja que la Comunitat Portuària de Barcelona treballa els 365 dies de l’any, les 24 hores del dia amb l’objectiu de crear prosperitat, el Port ve implementant eines per satisfer les necessitats de la cadena logística en l’estat d’alarma.

Eines eficaços contra el Covid

Portic

Portic és la plataforma electrònica de la Comunitat Portuària de Barcelona que tramita telemàticament més de 31 milions d’intercanvis documentals cada any.  De fet facilita la internacionalització de les empreses permetent-los ser més competitives agilitzant les seves operacions d’exportació i importació.
Gràcies a ella continuen funcionant les terminals de contenidors que diàriament registren la presència d’entre 3.000 i 4.000 camions encarregats de fer operacions de càrrega i / o descàrrega dels contenidors.  Aquest procés és possible gràcies a la digitalització aconseguida per mitjà de Portic.

Temps d’Accés

És una de les últimes aplicacions desenvolupades pel Port de gran utilitat per a tots els actors de el sector logístic-portuari.  Aquesta eina permet conèixer el temps requerit per accedir a les terminals de contenidors, així com saber el temps que tarda un camió des del seu ingrés al Port fins a l’entrada a la terminal de contenidors, reserves, capacitats i moviments.  També permet la gestió i el control dels serveis requerits pels vaixells, com amarratge, remolc, combustible, entre d’altres.

Xarxa de sensors ambientals

Distribuïts per tot el recinte portuari per tenir un control sobre la humitat i el vent, l’estat de l’onatge i corrents d’al mar per aconseguir gestionar l’entrada segura de vaixells.

Digitalització

El procés de digitalització permet agilitzar l’operació i també garantir l’eficiència i la seguretat de la cadena de subministrament.  En moments d’alarma com l’actual, la digitalització de processos ofereix gran seguretat per a les persones que intervenen en la cadena logística.
Gràcies a l’avançada digitalització de les tasques que es duen a terme cada dia al Port de Barcelona, ​​les companyies de la Comunitat Portuària poden teletreballar per desenvolupar activitats rutinàries on no és necessària la presència física del treballador.  Quan es requereix el treball presencial, l’estratègia de “el port sense papers” disminueix la probabilitat de contagi al reduir la interacció entre les persones.
El Port de Barcelona és el principal hub logístic de la Mediterrània i de al Sud d’Europa pel qual transita el 82% de el comerç marítim de Catalunya i el 22% de l’Estat.  Mou anualment mercaderies per valor de més de 86.000 milions d’euros.