Portes sense contacte, una innovació per reduir possibles contagis en magatzems

Els operadors logístics manifesten el seu gran interès per implementar en les seves instal·lacions físiques portes ràpides amb obertura sense contacte “contactless” per minimitzar el risc de contagi per coronavirus en magatzems i naus.

Puertas sin contacto, una innovación para reducir posibles contagios en almacenes

 A causa de l’escalament a la “normalitat” i la reobertura progressiva dels centres logístics i negocis industrials, es requereix adaptar les instal·lacions per protegir la vida dels empleats i usuaris.  Per a això el fabricant d’equips per a molls logístics i portes industrials, Àngel Mir – Portes Bisbal, recomana l’ús de portes ràpides com una excel·lent solució de vida.
 La companyia assegura que durant les últimes setmanes i arran de l’confinament, s’ha incrementat l’interès per la instal·lació de les “contactless” per part dels operadors logístics.  Les empreses busquen canviar els mecanismes d’ingrés de portes ja instal·lades (com portes de vaivé de PVC o cortines de lames) o poder-instal·lar en les noves construccions.

Portes ràpides en la logística

Les portes sense contacte ofereixen diferents sistemes automàtics d’obertura segons les necessitats de cada companyia.  A causa que el risc de contagi pel Covid 19, el millor consell que dóna Àngel Mir als seus clients és que utilitzin aquests sistemes per evitar el contacte físic.
Aquesta tecnologia és ideal per ser instal·lada en naus i en diferents tipus de magatzems logístics, ja que afavoreix l’ingrés o sortida d’operaris sense risc de contagi.  Les portes ràpides amb obertura sense contacte permeten la sectorització de diferents àrees per tal de garantir una millor i major seguretat i higiene.
La companyia ofereix diferents sistemes d’obertura sense contacte.  Dins dels més sol·licitats estan: el camp magnètic, el radar estàndard de microones, el radar amb punt fix de mesurament, polsadors sense contacte, etc.

Sistemes per a obertura de portes sense contacte

Les portes ràpides són molt útils per dividir zones de treball amb alt flux de visitants com tallers, supermercats, concessionaris, magatzems, àrees de producció, entre d’altres.
Els sistemes més sol·licitades en el mercat permeten un accés ràpid i higiènic minimitzant el risc de contacte físic evitant la transmissió de virus.

Camp Magnètic

L’ús d’un camp magnètic instal·lat en el sòl és capaç de detectar masses metàl·liques com carretons elevadors.

El radar

El radar estàndard de microones de moviment unidireccional per detectar tant persones com vehicles.  Aquest radar optimitza el funcionament de les portes automàtiques.

Doble tecnologia

És la combinació de radar detector de moviment amb infrarojos (sensor de presència) incorporat.  La precisió és tan alta que pot rebre senyals i filtrar trànsit paral·lel, vianants o interferències.

Polsador sense contacte

Està compost per un sensor de proximitat que detecta moviments basats en la tecnologia microones que permet l’obertura de la porta sense necessitat que la mà tingui contacte amb algun interruptor o pany.

Dotocèl·lula

La barrera o fotocèl·lula és un dispositiu electrònic que utilitza tecnologia de rajos infrarojos actius que formen una línia de llum davant de la porta.  Quan un objecte opac obstrueix el feix de llum, la cèl·lula reacciona i obre la porta.