sector logístico en cataluña

L’avantatge competitiu del sector logístic a Catalunya

El sector logístic a Catalunya és clau dins de l’economia catalana. Això no és un secret per a ningú. Però, cal destacar que no només és clau com a sector econòmic, sinó també com a suport per al teixit productiu, ja que el fa més competitiu a nievl nacional i internacional.

Parlem, doncs, d’quins són aquests avantatges competitius a les que fem referència en el títol i que ofereix Catalunya en aquest sector …

Avantatge competitiu del sector logístic a Catalunya

Localització estratègica

Des de temps remots ha estat zona estratègica per a la connexió entre la Península Ibèrica, Europa i el nord d’Àfrica. El que ha convertit aquest territori en una zona amb vocació logística d’abaste continental.

Compta amb un gran teixit productiu

La gran activitat industrial i empresarial de Catalunya, s’ha posicionat aquesta zona com el motor de l’economia espanyola.

La seva xarxa d’infraestructures

Les infraestructures catalanes es troben en constant procés d’innovació i creixement, podent així potenciar la interconnexió entre els diversos mitjans de transport i desenvolupant un dels sistemes logístics intermodals més importants i competitius del continent europeu.

Té amb un important ventall d’empreses especialitzades en el sector

Hi a Catalunya al voltant de 33.000 empreses especialitzades en operacions logístiques i de transport.

La seva proximitat a un potent mercat de consum

El territori català compta amb gairebé 7,5 milions d’habitants, el que el converteix en un territori amb molt pes en l’Europa de les Regions.
A més compta amb un dels àmbits metropolitans més dinàmics d’Europa, el que constitueix la Regió Metropolitana de Barcelona, on es concentra al voltant d’un 60% de tota la seva població.

Disposa d’una important xarxa de plataformes logístiques

A més, Catalunya té una important xarxa de plataformes logístiques perfectament connectades amb les grans infraestructures del territori, orientades a servir no només al mercat local, sinó també a nivell internacional.