El Ecommerce exigeix una logística intel·ligent

La tecnologia ha revolucionat el món dels negocis. Aquest és un fet que no passa desapercebut per a ningú. I al costat d’aquest fet, ve de la mà el pas cap a la digitalització, que ha passat en molt poc temps de ser una novetat a ser una rotunda necessitat.

Una altra obvietat és el creixement imparable de l’ecommerce, el que el converteix en un mercat cada vegada més competitiu que exigeixen operadors logístics altament competents que comptin amb tecnologia que permeti millorar els processos i reduir els costos.

La rotunda necessitat de digitalització de les empreses al costat del desenvolupament a mida i la innovació, donaran forma a l’estructura dels comerços electrònics en els propers anys, que avançaran, sens dubte, cap a una logística intel·ligent capaç de monitoritzar tots els processos.

Magatzems totalment automatitzats

El magatzem és, sens dubte, una de les baules de la cadena de subministrament, més complexos pel que fa a gestió i optimització es refereix. Per això, comptar amb magatzems totalment automatitzats ajudarà a reduir els errors i optimitzar tots els processos.

Robots

La robòtica és un camp de gran desenvolupament en els últims anys. A poc a poc veurem cada vegada més fàcilment com els robots apareixen, sobretot en els magatzems, realitzant tasques en les que aquest tipus de tecnologia és capaç de reduir al màxim els errors i, per tant, dotant de major eficiència a tota la cadena .

Gestió en temps real

Però no només es torna necessària una gestió més eficient, sinó també una gestió en temps real. És clau convertir l’estoc en un actiu, podent saber en qualsevol moment què mercaderia hi ha al magatzem i gràcies a la previsió i planificació, quan s’ha de reposar.

Reducció d’estoc

L’automatització i gestió en temps real, a més, permetrà reduir l’estoc, optimitzant així els costos.
Però caldrà anar fins i tot més enllà … I és que, la flexibilitat del desenvolupament o fabricació a mida, fa que sigui possible una producció personalitzada, aplicant línies de preparació de comandes intel·ligents.

Identificació sense contacte RFID

La identificació d’estoc ha de ser eficaç, permetre conèixer el moviment de l’estoc i la disponibilitat del mateix en temps real. A més de facilitar informació del lloc en el qual es troba en cada moment, també a temps real.
Perquè aquesta tasca sigui efectiva, la implantació d’un sistema d’identificació d’estoc a través de radiofreqüència i sense contacte físic, és fonamental. És el que es coneix com RFID.

Si el teu magatzem o proveïdor logístic no compten o estan en procés d’implantació i aquestes tecnologies, és hora d’implantar-les per evitar morir per incapacitat d’adaptació a les noves necessitats i exigències del mercat