Nova via de trànsit internacional entre Barcelona i Lió

La constant aposta de Catalunya en general i de Barcelona en particular per la logística i el transport de mercaderies no és una novetat. Però el que sí és notícia nova és que s’ha obert recentment una nova via de trànsit internacional entre Barcelona i Lió, connectant així la Ciutat Comtal amb la ciutat francesa via ferroviària.

La nova política comercial que ha emprès la societat és la promotora del trànsit intermodal internacional i l’evolució de la logística que estem presenciant des de fa anys …

Nova via de trànsit internacional entre Barcelona i Lió via ferroviària

Catalunya continua obrint rutes i millorant les seves connexions … Bona prova d’això és que Renfe Mercaderies, TIM (/ Terminal Internacional de Montsó) i TP Nova han obert una nova línia de trànsit intermodal internacional de contenidors entre Barcelona i França per la via de alta velocitat i el túnel del Pertús.

Els trens que connecten les dues ciutats a través de la Terminal Internacional de Montsó, Best al Port de Barcelona i Lió Vénissieux, portant a terme una ruta de càrrega tant en anada com en retorn, compten amb una capacitat i càrrega de fins a 72 TEU.

Pel que fa a la periodicitat del trànsit d’aquesta nova ruta, en els seus inicis parlem d’una periodicitat setmanal. Però ja es té prevista una segona fase en què Renfe pretén augmentar aquesta periodicitat.

Aquesta iniciativa que permet a Barcelona sumar una connexió internacional a la seva àmplia xarxa de connexions és una iniciativa que segueix la nova línia de política comercial de Renfe, especialment enfocada a millorar la competitivitat i sanejar la societat filial.

El cas és que una nova via de connexió de transport de mercaderies des de la ciutat obre portes i, amb seguretat, generarà noves oportunitats per a l’economia de Catalunya i per a les empreses catalanes. I això, sempre és una bona notícia amb la qual començar la setmana.