RealTerm Logistics s’instal·la a Catalunya

Com una gran inversió va ser qualificada l’adquisició de la primera nau logística a Espanya per part de el grup nord-americà Realterm Logistics.  La transacció va contemplar la compra d’un actiu situat a la localitat de Palau-Solità i Plegamans (Barcelona) que compta amb més de 6.701 metres quadrats de superfície construïda.

RealTerm Logistics se instala en Cataluña

La nau actualment ocupada per una empresa de transport és una plataforma de cross-docking, on es prepara mercaderia directament per despatx a l’usuari sense que requereixi ser emmagatzemada prèviament.
Al respecte de l’operació, la companyia immobiliària consultora i assessora del procés Savills Aguirre Newman, va manifestar que aquesta inversió per part de Realterm Logistics és una mostra de la solidesa de l’mercat logístic català, tot i la crisi per la pandèmia.
La consultora també ressalta que durant el primer trimestre de 2020 a nivell nacional es van registrar inversions en operacions logístiques per més de 400 milions d’euros.  A més a destacar que durant 2019 es van assolir inversions de 1.650 milions d’euros, dels quals Catalunya va obtenir un 40% del total.

La nau

La construcció està situada estratègicament entre els principals nodes de transport, inclosos el Port de Barcelona i l’Aeroport de Barcelona-el Prat, BCN.  Des d’aquest punt els usuaris poden accedir fàcilment a centre de Barcelona amb només 25 minuts de recorregut o en menor temps.  La propietat està situada molt a prop de centres de negocis, carreteres i nodes de transport, la qual cosa afavoreix els usuaris.

Algunes de les seves característiques

 ● Accés a la construcció: a 30 km del Port de Barcelona;  a 43 km de l’Aeroport de Barcelona i a 25 km de centre de la ciutat.
 ● Àrea: 6.701 metres quadrats d’instal·lacions construïdes en una àrea total de 14.160 metres quadrats.
 ● Portes i molls: 70 portes en total;  18 molls amb altura de furgoneta i 52 molls alts.
 ● Alçada lliure: magatzem 7,7 metres i 4,7 metres sota l’oficina.

Crisi sanitària i sòl logístic

Tot i la incertesa generada per la crisi sanitària la signatura Savills Aguirre Newman reafirma el gran interès per part de promotors i inversors a fer presència logística al mercat català.  No obstant això aquesta zona es caracteritza perquè hi ha escassetat de disponibilitat de producte, en ocasions manca de sòl i altres vegades per poques oportunitats d’inversió.
Com a solució per contrarestar aquesta situació, la consultora alerta que les empreses demandants hauran de ser molt creatives pel que fa a l’anàlisi de les operacions per tal d’aconseguir entrar al mercat.  Sota aquest context l’ideal és que puguin reorientar en temes com la transformació, la consideració d’ocupar actius més petits, analitzar la gestió urbanística i la rehabilitació.

Sobre Realterm Logistics

És un grup inversor americà expert en el maneig de propietats logístiques a Canadà, Estats Units i l’Índia i ara fa presència al mercat espanyol amb la seva nau logística a Barcelona.
Gràcies al seu programa d’expansió, Realterm Logistics recentment també va adquirir una instal·lació logística de 200.000 peus quadrats de milla final a Ontario, CA, espai ideal per a usuaris de comerç electrònic i de mercaderia de càrrega.