2.556 milions invertirà transports a Catalunya el 2023, 1012 seran per a Rodalies

La ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, Raquel Sánchez, va anunciar a Barcelona que s’invertiran 2.556 milions d’euros a Catalunya durant el 2023, 1.012 dels quals seran destinats a Rodalies.

Destaca en aquest sentit, que dins dels pressupostos generals del Govern per al proper any, Catalunya és la comunitat a què se li han destinat més fons I també va anunciar que s’analitzarà com mantenir la gratuïtat de Rodalies, fins i tot més enllà del 2023.

Així mateix, va insistir que a la primera meitat d’aquest any es va executar un 40% més d’inversió en comparació del mateix període del 2021. I que respecte al pressupost marcat per a Catalunya (més conegut com a pressupost territorialitzat), es compleix amb allò establert per l’Estatut.

Sense oblidar d’on partim, la cap de la cartera de Transports va afirmar que:

“Les tasques es van iniciar amb projectes i obres que estaven aturades i fins ara ja s’han aconseguit introduir mecanismes i criteris per garantir l’execució dels recursos d’una manera més àgil”.

El pressupost de Catalunya durant el 2022

La ministra també va indicar que dins del marc dels pressupostos generals per al 2023 Catalunya rebrà el 17,2% de la inversió de l’Estat.

Tot i això, ha reconegut que moltes obres d’infraestructures, vivenda o transports s’han vist afectades i no s’han executat a causa de la pandèmia i de la crisi de subministraments ocasionada per la guerra d’Ucraïna.

Enmig de 13 anys de controvèrsia, el Govern va convidar el nou conseller de Terrritori, Juli Fernàndez, a reprendre les negociacions relacionades amb la culminació de la transferència de competències de Rodalies el més aviat possible.

L’objectiu, de primera mà, és aconseguir signar el contracte programa amb Renfe.

A més, la representant del ministeri va aclarir que les incidències en el transport ferroviari de proximitat no desapareixeran arran del traspàs complet a la Generalitat.

El detall de les inversions

Per províncies i tipologies les inversions es plantegen així:

1. Província de Barcelona

Rebreu 1.994 milions d’euros, un 5,8%, dels quals tres de cada quatre euros estan destinats al tren (per a les noves estacions de Sabadell i Terrassa).

2. Girona

Se li van assignar 140 milions d’euros, un 9% més, arran del projecte bandera de l’estació d’alta velocitat de l’aeroport.

3. Lleida

Rebreu 81 milions d’euros (un 9,8% més).

4. Tarragona

Tindrà 262 milions d’euros, un 10,5% menys.

En aquest sentit i comparativament, Catalunya és la comunitat autònoma que més inversió ha rebut durant el primer semestre del present any en termes absoluts.

Pel que fa a tipologies, el ministeri invertirà al voltant de 257 milions a carreteres durant el 2023, dels quals 159 milions d’euros es destinaran per a la conservació de les vies.

Per part seva, Aena i Enaire destinaran prop de 80 milions a aquesta comunitat, dels quals 50 milions són per a l’aeroport del Prat, mentre que el Port de Barcelona continuarà sent el primer de l’Estat amb una inversió de 139 milions d’euros.

De la mateixa manera, s’aportaran 109 milions a l’Autoritat del Transport Metropolità (ATM).