SIL Barcelona: el 2023 acollirà el congrés de logística més gran d’Amèrica Llatina

El Consorci de la Zona Franca de Barcelona juntament amb la Federació d’Associacions Nacionals d’Agents de Càrrega i Operadors Logístics Internacionals d’Amèrica Llatina van acordar la realització de la 39a edició del Congrés ALACAT en el marc del SIL 2023.

SIL Barcelona en 2023 acogerá el mayor congreso de logística de América Latina

L’ALACAT és el certamen logístic més gran que se celebra a Llatinoamèrica i amb l’acord, es va aconseguir la seva realització dins de l’edició número 25 del SIL que es durà a terme entre el 5 i el 8 de juny de 2023 a Barcelona.

La recent edició d’ALACAT 2022 es va dur a terme a Mèxic i el proper any es trasllada a la Ciutat Comtal.

De fet, Espanya ja havia acollit el congrés a les edicions del SIL (anys 2016 i 2019), obtenint excel·lents resultats. Un va ser la signatura de la Declaració de Barcelona el 2019, a favor de la cooperació i el desenvolupament econòmic.

Just aquell any també es va dur a terme de forma paral·lela el Congrés Mundial de Zones Franques, el MedaLogistics, el Congrés d’AZFA, el Congrés Internacional d’OEAs, l’eDelivery i el mateix SIL.

Per al 2023 es pretén establir bases per a la negociació, el creixement i l’intercanvi d’experiències i coneixements del sector de la logística europea i llatinoamericana amb la presència de més de mil professionals i experts.

La signatura de l’acord

La Federació d’Associacions Nacionals d’Agents de Càrrega i Operadors Logístics Internacionals d’Amèrica Llatina, ALACAT, va arribar a un acord excel·lent amb el Consorci de la Zona Franca de Barcelona, entitat que organitza el SIL, per a la realització del Congrés.

De fet, l‟acord es va signar entre les parts durant la celebració del Congrés ALACAT 2022 a Mèxic i durant la cerimònia de cloenda de l‟esdeveniment.

Són grans les expectatives que es tenen amb la celebració de l’ALACAT en el marc del SIL 2023, la fira més gran del món que congrega tota la cadena logística.

En aquest sentit, Pere Navarro, President del SIL i delegat especial de l’Estat al CZFB, va afirmar que:

 “El SIL és el millor escenari possible a Europa i el més idoni per celebrar un congrés de la importància i la transcendència com ho és el d’ALACAT”.

Va afegir que:

 “Resulta de molta il·lusió poder comptar amb la presència dels professionals més destacats del sector a Amèrica Llatina en el marc de l´edició 25 del SIL“.

Navarro també va agrair al president d’ALACAT, Moisés Solís, pel gran esforç i suport que va permetre arribar a consolidar l’acord.

El SIL és el millor escenari per integrar la logística europea i d’Amèrica Llatina, per tal d’aconseguir una retroalimentació i sinergies de negoci i col·laboració.

És motiu de satisfacció que ALACAT hagi tornat a triar el SIL per celebrar el congrés una vegada més a Espanya, va afirmar el president del SIL.

Finalment, val la pena destacar que la fira del 2022 va comptar amb 12.152 assistents provinents de 81 països (29 d’Europa, 18 d’Àfrica, 17 d’Amèrica, 16 d’Àsia i 1 d’Oceania) i va comptar amb la presència de 263 periodistes acreditats.