60% de compradors abandonen la seva compra en línia per condicions d’enviament

Sis de cada deu consumidors en línia han abandonat les seves compres per inconformitats amb els operadors logístics, particularment en temes d’enviament. Així conclou l’estudi sobre La Logística de l’E-commerce avançat pel Centre Espanyol de Logística (CEL).
L’informe assenyala que els motius més freqüents pels quals els compradors abandonen la compra en línia són els elevats costos d’enviament del producte, les franges horàries sense precisió de lliurament i les opcions de lliurament sense flexibilitat o sense opció d’enviaments gratuïts. Consideren que és millor abandonar la compra ja que el cost que implica l’enviament del producte fins que arriba a el comprador, incrementa el pressupost i no es pot pagar més.
El CEL va presentar l’estudi en el marc de el Madrid Logistics 2019 en conjunt amb Zommlo Everis Group. El document també inclou una anàlisi quantitativa de les dades provinents d’organismes oficials com la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència, CNMC o de l’Institut Nacional d’Estadística, INE.

Què opina el consumidor online

Els consumidors són cada vegada més exigents, la qual cosa es converteix en un repte per a l’activitat logística. A l’respecte Ramón García, director d’Innovació i Projectes de l’CEL, cita el tercer estudi anual de Dropoff any 2018 que recopila les exigències dels consumidors en el moment de fer una comanda en línia. Algunes d’elles són:
● El 47% d’enquestats pagaria més diners sempre que el lliurament fos més ràpida. En el cas dels Millenials al 54% estaria disposat a pagar més.
● El 75% dels e-Shoppers creuen que el repartidor ha d’exercir una tasca molt professional.
● El 88% manifesta la importància de poder fer seguiment en temps real de l’recorregut de la comanda i mantenir una comunicació permanent amb el repartidor.
● Més de l’50% volguessin poder triar una franja horària per rebre el lliurament.
L’e-commerce a Espanya i les seves transaccions
L’estudi reflecteix que el 91% dels compradors a través de comerç electrònic al país no han experimentat cap problema fins al punt que funciona millor que la mitjana europea que és de l’69%.
El que sí s’evidencia primer són les dificultats amb els temps de lliurament i en segon lloc els problemes tècnics. Pel que fa a la recepció d’articles danyats o equivocats, Espanya té sis punts percentuals menys respecte a la mitjana europea.
Una altra dada addicional és que en l’actualitat el 30% de les transaccions derivades de l’e-commerce a Espanya implícitament contempla el lliurament físic del producte. La majoria d’empreses que ofereixen serveis logístics al país són pimes, principalment microempreses.

La facturació dels grans

Amazon, El Corte Inglés, AliExpress, Carrefour i Ikea són líders en la facturació de el rànquing d’empreses a e-commerce. Per la seva banda la facturació d’Amazon va arribar als 4.530 milions d’euros i pel que fa a AliExpress s’observa que va arrasar amb el nombre de comandes. També es destaca el mercat la unió entre El Corte Inglés amb el marketplace d’origen xinès el que implica canvi i transformació.