Amazon reconsidera el seu projecte del centre logístic a l’Eixample

El gegant Amazon està replantejant i avaluant la utilitat real del futur del centre logístic de l’Eixample de Barcelona, centre dedicat únicament a oferir el servei de lliuraments ultraràpits als clients en un temps màxim de dues hores. Aquest servei és conegut com “Prime Now”.

El centre va obrir les seves portes a l’octubre de 2016 per oferir els seus serveis als clients de la capital catalana i als 26 municipis propers en el que s’emmagatzemen fins a 20.000 referències de productes.

L’enclau logístic ubicat a la seu històrica de l’editorial Gustavo Gili, serà fiscalitzat i monitoritzat diàriament per tal de determinar si és pràctic continuar amb l’arrendament d’aquest espai o si és preferible coordinar les entregues des d’un altre dels centres que operen a Catalunya.

Sota aquesta premisa en l’actualitat no seria possible realitzar la coordinació dels lliuraments de manera immediata, ja que el servei és possible oferir-ho gràcies a una logística especial pròpia de la infraestructura actual.

Revisió dels processos del centre logístic i de la xarxa

Els portaveus d’Amazon a Espanya manifesten que la companyia revisa amb regularitat la seva xarxa logística per tal d’assegurar-se que s’adapti sempre  millor als clients. Reiteren que de moment no tenen cap anunci per fer pel que fa els canvis futurs en el centre logístic de l’Eixample de Barcelona.

No obstant això, altres fonts del sector insisteixen que primer cal completar el monitoratge i la valoració de la capacitat logística del centre, ja que totes les decisions sobre capacitat logística en un territori són matèria d’un anàlisi tranquil, per això preveuen que els resultats l’estudi no siguin immediats.

Conflicte laboral

El replantejament del futur de centre logístic de Eixample es dóna en un moment en què la filial a Espanya es troba enmig d’un conflicte laboral. Amb això els treballadors de San Fernando d’Henares a Madrid han realitzat jornades de vaga reclamant que un cop es renovi el conveni col·lectiu, es respectin les condicions laborals ja pactades.

Per la seva part, la direcció del grup al país vol unificar la gestió laboral de tots els seus centres operatius a Espanya, situació que ha motivat el conflicte laboral actual.

Amazon espera mitigar els efectes de les protestes de la plantilla amb el treball realitzat per empleats temporals. Els lliuraments han continuat amb relativa normalitat.