Barcelona será sede mundial del World Ocean Council para impulsar la economía azul

Barcelona serà la seu mundial del World Ocean Council per impulsar l’economia blava

A l’octubre d’aquest any Barcelona serà la seu mundial del World Ocean Council, WOC, gràcies a l’aliança empresarial WOC, l’Autoritat Portuària de Barcelona i l’Ajuntament de la ciutat.

Barcelona será sede mundial del World Ocean Council para impulsar la economía azul

Durant l’esdeveniment es duran a terme activitats i diverses cimeres dirigides a impulsar l’economia blava, on es reuniran inversors i innovadors per col·laborar amb la salut dels oceans.

Per celebrar aquesta nova associació, el Consell Mundial dels Oceans durà a terme dos esdeveniments oceànics de gran impacte al sector.

Es tracta de la principal reunió empresarial del món relacionada amb el desenvolupament sostenible dels oceans: el Sustainable Ocean Summit, SOS i de la primera edició de la Global Blue Finance Summit, BlueFIN.

Tots dos esdeveniments es faran al World Trade Center Barcelona, joia arquitectònica al passeig marítim de la ciutat així: 17 i 18 d’octubre el SOS i el 19 el Blue FIN.

A partir d’ara, la Ciutat Comtal serà el port base per a l’organització d’aquestes trobades, tot i que els dos cims se seguiran celebrant a altres ports del món i cada dos o tres anys tornaran a la capital catalana.

L?elecció de Barcelona com a seu reafirma la ciutat com a capital de l’economia blava amb projecció mediterrània i com a seu mundial d?inversió, innovació i de negocis.

Per part seva, Paul Holthus, conseller delegat del WOC, ha afirmat estar emocionats de fer part de la visió d’una vibrant i global ciutat portuària com ho és Barcelona.

És el millor escenari perquè els inversors, innovadors i la indústria es reuneixin per treballar en conjunt per la salut dels oceans i per la responsabilitat oceànica corporativa.

● Temàtica del SOS 2022 (17-18 d’octubre): Oceà-Clima-Biodiversitat: sinergies i solucions per a la sostenibilitat dels oceans
● Temàtica BlueFIN 22 (19 d’octubre): Ocean Investing for Ocean Impact

Barcelona cerca crear un districte dedicat a l’economia blava

L’economia blava és aquella que reconeixen els mars i els oceans com a motors de l’economia i tot un potencial per al creixement i la innovació.

Per això, Barcelona busca fer sinèrgies per crear un districte dedicat a l’economia blava.

Fins i tot, l’Autoritat Portuària de Barcelona al seu IV Pla Estratègic 2021-2025 contempla l’economia blava com un dels pilars de la seva operació, amb la qual cosa veu a l’arribada del WOC una gran oportunitat a l’entorn portuari.

El pla és molt innovador en aquest aspecte. De fet, marca objectius ambiciosos pel que fa a la sostenibilitat social i ambiental.

El Port convida tota la comunitat portuària conformada per més de 500 empreses, a aprofitar aquesta associació per impulsar iniciatives que desenvolupin aquesta economia.

Durant el SOS 2022 i el BlueFIN 22, també es duran a terme espais per a networking i una vetllada al Museu Marítim de Barcelona al costat de la rèplica de mida real del vaixell Royal Galley del segle XVI.

Informació addicional a: info@oceancouncil.org