Com serà la logística del futur, segons Toyota i Microsoft

07Aquestes potents companyies totes dues amb l’impuls d’accelerar la transformació digital en la gestió logística, s’han integrat les habilitats d’enginyeria de Toyota Material Handling Europe amb la incomparable experiència tecnològica de Microsoft.
El seu objectiu: oferir al mercat de manera conjunta vehicles i avions no tripulats amb intel·ligència a bord, entre altres solucions de transport, aptes per oferir flux continu i òptimes operacions logístiques.
Aquestes i altres creacions van ser exhibides recentment a la Fira Industrial Hannover Messe 2019 que es va dur a terme entre l’1 i 5 d’abril a Hannover, Alemanya, esdeveniment on van participar les dues companyies. Hannover Messe és la fira industrial més gran del món que presenta cada any les últimes innovacions tècniques en tota la cadena de valor, des de l’automatització fins a les millors solucions de subministrament.
Projeccions a 2020
Toyota Material Handling presentar a la fira el seu concepte 2020. Els vehicles a escala exhibits en el seu estand van permetre una demostració basada en un escaneig 3D d’un magatzem, la qual cosa fa que les màquines entrenin a navegar en un entorn bessó digital del magatzem per a optimitzar el seu rendiment.
Després d’implementar la solució, el vehicle millorarà de manera progressiva el seu acompliment comprenent la seva ruta basada en el seu entorn (en moviment) gràcies a la intel·ligència a bord.
Per configurar-s’escaneja l’entorn del client en una representació virtual anomenada “bessó digital”. Gràcies al bessó és possible simular diferents escenaris per oferir una òptima solució que inclogui el número i tipus de vehicles correctes.
Les versions física i virtual del magatzem s’analitzen i interpreten de manera automàtica utilitzant tecnologies de detecció.

Beneficis concrets

Sens dubte el client serà el més beneficiat d’aquesta integració tecnològica. Podrá passar de l’escàner i tecnologies de detecció de visió i programació netament humana, a un aprenentatge automàtic on es detecta immediatament la informació. De fet els vehicles poden adaptar-se a desviacions menors com a obstacles trobats en el camí o objectes fora de lloc.
L’automatització permetrà als clients gaudir de l’optimització contínua de l’eficiència, el rendiment i la seguretat en les seves operacions al llarg del temps. A més de tenir l’opció d’adaptar-se a les condicions canviants dins del magatzem i escalar les tasques a la seva necessitat.
Boris Ahnberg, Desenvolupador de Tecnologia Core a Toyota Material Handling Europe afirma que “En capturar i recrear l’entorn del client i disposar de la propera generació de camions intel·ligents, Toyota Material Handling Europe contribuirà al fet que els clients millorin el rendiment en els seus magatzems a utilització de la màquina i en rendiment de mercaderies “.
Per la seva banda Caglayan Arkan Director Global Indústria de manufactura i de Recursos de Microsoft diu que “Al simular virtualmente els diferents escenaris i en utilitzar l’aprenentatge automàtic de la màquina d’Azure (serveis en el núvol per administrar aplicacions intel·ligents) juntament amb la Intel·ligència Artificial, el temps d’implementació es redueix substancialment. Els vehicles desplegats s’adapten fàcilment al seu entorn oferint una visió més profunda de les operacions del client “.