La ruta París-Barcelona en tren serà de tan sols quatre hores

Quan la millor alternativa no és el transport aeri, la forma més ràpida de viatjar de París a Barcelona és amb tren d’alta velocitat. Tot i que el viatge és molt còmode actualment es triga 6 hores 15 minuts. En aquest sentit la gran notícia que afavorirà tant a passatgers com al transport de mercaderies és que el temps de recorregut es reduirà a 4 hores.

La reducció de 6 a 4 hores per unir aquestes dues grans àrees metropolitanes portarà innombrables avantatges: estalvi de temps de desplaçament, reducció de costos de transport i consolidació com a zona de progrés de la Unió Europea.

Aquesta connexió ferroviària París amb Barcelona en menys temps és una de les rutes més ambicioses en el marc del desenvolupament del projecte transeuropeu Escandinàvia-Mediterrani Occidental.

Tot i que les obres encara no han començat s’espera comptar amb aquest trajecte directe al 2025. Per a aquest any i segons projeccions es podria captar per al transport ferroviari, una bona part dels gairebé 9.000 passatgers diaris que utilitzen ja sigui avió o cotxe per viatjar entre les dues ciutats. De fet la ruta entre París i una ciutat europea és més transitada que la connexió amb Barcelona.

Per ara el més important és que per aconseguir que el recorregut sigui fluid és necessari comptar amb dues línies paral·leles (quatre vies en la totalitat de la ruta), amb les seves respectives connexions amb les terminals multimodals per a mercaderies i passatgers.

Els beneficis de la connexió París-Barcelona en 4 hores

● Apropar encara més els vincles culturals, econòmics i històrics ja existents entre aquestes grans metròpolis.
● Reduir significativament les emissions de gasos d’efecte hivernacle en unes dos milions de tones.
● Apropar el nord i el sud de la Unió Europea a través d’aquestes dues àrees comercials, de mercaderies i de passatgers més dinàmiques de la UE.
● Implementar l’ample internacional de vies en aquelles línies que parteixen de Barcelona cap al sud de la Península Ibèrica.
● Totes aquestes accions també afavoririen la reducció d’un 25% dels costos de transport i l’impacte mediambiental a la regió.

Les projeccions de la connexió

Les tendències indiquen que tant passatgers com mercaderies s’aniran incrementant anualment per aquesta ruta gràcies a la reducció del temps de recorregut a 4 hores.

De tal manera que s’aconseguirien transferir al transport ferroviari gairebé el 30% dels passatgers que viatgen entre les dues ciutats ja sigui per avió i per automòbil. En xifres serien 3.800 passatgers addicionals diaris que utilitzarien tren, el que equival a posar en funcionament 8 trens TGV dúplex més dels que circulen actualment a capacitat completa.

Pel que fa a les mercaderies el benefici també seria evident. Per exemple dels 12.000 camions que creuen diàriament la frontera per la Jonquera i dels que la circulen entre França i Itàlia, un 30% podria fer servir el ferrocarril. En aquest sentit la proposta és que els camions i / o remolcs siguin transportats sistemàticament per ferrocarril per cobrir distàncies superiors als 1.000 quilòmetres.