Cumbre Mediterránea de Logística y Transporte

Barcelona acull la XVII Cumbre Mediterránea de Logística y Transporte

Entre el 26 i 27 de juny de 2019 Barcelona serà la seu de la XVII Cumbre Mediterránea de Logística y Transporte en el marc del Intrade Summit BCN del SIL (Fira Líder de Logística, Transport, intralogística i Supply Chain del Sud d’Europa). En aquesta oportunitat el tema principal serà com impulsar el sector per guanyar competitivitat mitjançant un canvi de model logístic a nivell mundial.
L’eix temàtic de l’esdeveniment és molt propici considerant que així com el comerç mundial està evolucionant cap a centres de distribució internacionals, el model logístic també. Està girant cap a un futur multimodal i multidireccional impactat per la digitalització.
Aquesta nova edició reunirà centenars d’empresaris, inversors, organismes multilaterals, representants governamentals, associacions sectorials i als alts càrrecs del sector de la logística i del transport a la Mediterrània, Europa, Àsia i Àfrica.

Els organitzadors

Aquest event és organitzat per l’Associació de Cambres de Comerç i Indústria de la Mediterrània (Ascame), el Consorci de la Zona Franca de Barcelona (CZFB), amb el suport de la Cambra de Barcelona.
Les entitats sostenen que la millora de la logística ha de ser una prioritat en l’actualitat, ja que és un eix fonamental en la recuperació i millora de l’economia enmig d’un entorn canviant amb nous actors i potències.
El comunicat dels organitzadors del event manifesta que “és urgent i necessari alliberar el potencial econòmic de la regió, apostant per la integració i la construcció d’una estratègia mediterrània econòmica i financerament unificada”.
El cost de la no integració de la Mediterrània seria molt alt. Però per la seva banda la integració portaria empreses, inversió, augment de les exportacions e impuls a la creació d’empreses locals i nous llocs de treball.
En aquest sentit s’abordarà el tema estratègic d’aconseguir l’alliberament del potencial econòmic de la regió mediterrània, per tal de modernitzar les infraestructures, impulsar les inversions i la construcció i enfortir-competitivament davant d’altres regions.

Altres temàtiques a tractar

● Canvis en el model comercial de les potències marítimes d’occident.
● Anàlisi de la “nova Ruta de la Seda” per part de la Xina, qui intenta reprendre antigues rutes comercials per formar un nou comerç intercontinental mitjançant connexions marítimes i terrestres entre Europa, Àsia i Àfrica. La seva finalitat: exercir una major influència en la nova dinàmica del comerç mundial.
● Impulsar i potenciar la logística per recuperar i millorar l’economia. Independent del tipus de negoci o d’indústria, la logística és vital, és una necessitat per al desenvolupament de l’economia. Fins i tot en alguns països l’impacte de la logística oscil·la entre el 20% i 60% sobre els preus.
● Debatre sobre la importància de la digitalització del sistema logístic per eliminar retards i ineficiències en una indústria que mou anualment 180 milions de contenidors al voltant del món.
La XVII Cumbre Mediterránea de Logística y Transporte. busca presentar a la Mediterrània com la gran plataforma de logística mundial, gràcies als seus avantatges geogràfiques i als seus potents i estratègiques comunicacions marítimes, terrestres i aèries.