DHL inicia l’ús de drons en els seus centres logístics a Espanya

DHL Supply Chain Iberia, filial de el grup, va anunciar que va culminar amb èxit la primera prova a Espanya amb drones que realitzen inventaris de manera autònoma. El seu objectiu és incorporar-los progressivament en l’operació dels seus centres logístics al país.

La prova pilot es va realitzar en el magatzem de el centre logístic ubicat a la localitat de Quer (Guadalajara – Comunitat autònoma de Castella-la Manxa). És un magatzem dedicat a MAKRO, empresa líder de distribució per a hostaleria.
Aquests drons augmenten la seguretat dels treballadors i li estalvien temps i recursos a la companyia.

Els drons i DHL

Tot va començar a finals de 2017 quan DHL Supply Chain va donar els seus primers passos a Espanya amb l’ús de drones tripulats manejats per un operari. Actualment i gràcies a aquests avenços, DHL compte en la major part dels seus 53 centres logístics de país amb un model estandarditzat de gestió.
Tres anys després la gestió del magatzem avança gràcies a aquesta nova prova de funcionament, però ara amb drones no tripulats. Aquests dispositius tenen total autonomia durant l’operació gràcies a que són programats amb anticipació.

Els avantatges del dron autònom

L’IT Business Partner de el sector Retail a DHL Supply Chain, José Luis González, afirma que l’ús d’aquests dispositius porta diversos avantatges:
  • Eliminen la necessitat que els operaris facin treballs en alçada, ja que pot volar fins a 12,5 metres.
  • Compten amb un sensor anticol·lisió 360º amb la capacitat de detectar objectes ja sigui en moviment o estàtics. Gràcies a el sensor el dron pot fer inventaris en zones on hi ha carretons o maquinària en funcionament. De fet si es presenta cap problema, el dispositiu pot aterrar automàticament de forma segura.
  • Proporcionen major agilitat ja que a una velocitat mitjana de 30 cm per segon, el dron pot escanejar de mitjana un suport cada 7 segons. Això significa que pot arribar a escanejar més de 500 codis de barres per hora.
  • Permeten fer un inventari 6 vegades més ràpid en comparació a un fet de forma tradicional.
  • Compten amb un pla de vol predefinit a l’ésser drones autònoms. D’aquesta manera no requereixen un operador amb formació especialitzat, sinó que qualsevol operador pot fer l’inventari utilitzant una aplicació per Tablet.
Gràcies a tots aquests avantatges, l’ús de drones autònoms ha permès que DHL Supply Chain hagi aconseguit automatitzar l’inventari del magatzem, mantenir activa la seva gestió, parametritzar ràpidament les dades en el Sistema de Gestió de Magatzem i reduir l’ús de maquinària costosa com escales , grues i carretons elevadors.

Sobre la prova pilot

En la primera prova amb drones autònoms, DHL també va comptar amb la col·laboració de Reflex Logistics Solutions by Hardis Group. Aquesta companyia és experta en el desenvolupament de programari i noves tecnologies que busquen optimitzar la cadena de subministrament.
Dins de les seves principals creacions hi ha el dron autònom Eyesee. Aquesta innovació compta amb una càmera HD i tres lectors de codis de barres. A més incorpora una aplicació per a dispositius Tablet des de la qual és possible fer-li seguiment en temps real al dron.